Περικοπές στον προϋπολογισμό για τους Ολυμπιακούς του 2024

Μείωσαν τον αριθμό των αθλητικών εγκαταστάσεων

σημαία ολυμπιακών αγώνων

Στο τέλος μιας ταραχώδους χρονιάς, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» προχώρησαν στη σύνταξη του τελευταίου προϋπολογισμού, με εξοικονόμηση πόρων, μειώνοντας τον αριθμό των αθλητικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της Τουλούζης, η οποία εξαιρείται από το τουρνουά ποδοσφαίρου.

Ρωσία: Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2021

«Το έργο είναι έτοιμο να αναλάβει μια ολόκληρη χώρα» δήλωσε ο Τόνι Εστανγκέ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Παρίσι 2024», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο τρεις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης του κανό σλάλομ έκανε λόγο για «ένα ενισχυμένο έργο», παρά τις εξοικονομήσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Με την άνευ προηγουμένου κρίση στον τομέα της υγείας και της οικονομίας λόγω των μέτρων για την Covid-19, δημιουργήθηκε ο φόβος ότι οι χορηγοί θα δίσταζαν να συμμετάσχουν κι έτσι η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε, πριν από το καλοκαίρι, να κάνει ό,τι μπορεί για να εξοικονομήσει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

Αντετοκούνμπο: Υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ

Με τις περικοπές, ο επανασχεδιασμός των αθλητικών εγκαταστάσεων που προορίζονται να φιλοξενήσουν αθλήματα της διοργάνωσης, εξοικονόμησε περίπου εκατό εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέρος των άλλων χρημάτων προέρχεται από χορηγίες, εισιτήρια και παροχές της ΔΟΕ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top