Η Ελλάδα νίκησε την Κύπρο σε φιλικό αγώνα με 2-1

Ο Τζον Φαντ Σχιπ έδωσε φανέλα βασικού στους Χατζηγιοβάνη και Γιακουμάκη

Εθνική Ομάδα

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στον φιλικό αγώνα με την Κύπρο που έγινε στη Ριζούπολη. Νίκησε με 2-1 και ετοιμάζεται πλέον για τους δύο… τελικούς με την Μολδαβία και την Σλοβενία για το Nations League.

Ο Τζον Φαντ Σχιπ έδωσε φανέλα βασικού στους Χατζηγιοβάνη και Γιακουμάκη που έκαναν το ντεμπούτο τους με την Εθνική. Η αρχική ενδεκάδα αποτελούταν από τους Μπάρκα, Μαυρία, Κουρμπέλη, Μιχαηλίδη, Τσιμίκα, Ζέκα, Μπακασέτα, Φορτούνη, Χατζηγιοβάνη, Τζόλη και Γιακουμάκη.

Τζον Φαντ Σχιπ: Να βοηθήσουμε την Εθνική βάζοντας περισσότερους Έλληνες

Ο Τζόλης πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την Εθνική ομάδα μόλις στο όγδοο λεπτό της αναμέτρησης. O Φορτούνης πάσαρε στον Γιακουμάκη, εκείνος σούταρε με το δεξί μέσα στην περιοχή, ο τερματοφύλακας της Κύπρου απέκρουσε και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ που καραδοκούσε, πλάσαρε από κοντά και έκανε το 1-0.

Η Ελλάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο στα πρώτα λεπτά και πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Γιακουμάκη στο 17’. Ο Κουρμπέλης έκανε το γέμισμα για τον επιθετικό της Φένλο, εκείνος κοντρόλαρε την μπάλα στην περιοχή υπό την πίεση δύο αντιπάλων και κατάφερε να κάνει ιδανικό τελείωμα, συνδυάζοντας το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα με γκολ.

Στο ημίχρονο ο Ολλανδός τεχνικός έκανε τέσσερις αλλαγές. Ο Λυκογιάννης πήρε την θέση του Τσιμίκα, ο Λαμπρόπουλος του Ζέκα, ο Λημνιός του Τζόλη, ο Πέλκας του Μπακασέτα και ο Μπουχαλάκης του Φορτούνη.

Τζον Φαντ Σχιπ: «Σε πλήρη εξέλιξη το πλάνο Κατάρ»

Οι Κύπριοι εκμεταλλεύτηκαν την αναμενόμενη από τις πολλές αλλαγές αποδιοργάνωση της Ελλάδας και μείωσαν το σκορ στο 58’. Ο Ηλία πρόλαβε την έξοδο του Μπάρκα στην πλάτη του κατ’ ανάγκη δεξιού μπακ Μαυρία, και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Στο 67’ η εθνική είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Κουρμπέλη (άγγιξε τη μπάλα ο Δημητρίου) και ένα λεπτό αργότερα μετά ο Φαντ Σχιπ πέρασε στη θέση του Μαυρία τον Ρότα, βάζοντας στον αγώνα έναν κανονικό μπακ.

Στο 74’ η Ελλάδα άγγιξε ξανά το τρίτο γκολ μετά από πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Λυκογιάννη με τον τερματοφύλακα της Κύπρου να διώχνει με εντυπωσιακή εκτίναξη σε κόρνερ.

Την Κυριακή η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μολδαβία και την Κυριακή θα υποδεχθεί την Σλοβενία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top