Πρωταθλητής για 37η φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός

Πράσινη φιέστα στα αποδυτήρια

Σε έναν τρίτο τελικό, που μετετράπη σε... φιέστα από το πρώτο δεκάλεπτο (σ.σ. 31-8), ο Παναθηναϊκός στέφθηκε στο ΟΑΚΑ πρωταθλητής Ελλάδας για 37η φορά στην ιστορία του (στην ΚΑΕ μετρούν και ένα πρωτάθλημα του 1920-21, το οποίο σημαίνει ότι συμπλήρωσαν τις 38 κατακτήσεις).

Πηγή φωτογραφίας: Στόλης Βαγγέλης/Eurokinissi

Οι «πράσινοι» επικράτησαν άνετα με 111-77 του Προμηθέα Πατρών, σημειώνοντας ρεκόρ παραγωγικότητας σε σειρά τελικών της Α1 Ανδρών και παραμένοντας με «sweep»... αμετακίνητοι για τρίτη διαδοχική χρονιά στο θρόνο του πρωταθλητή. 

Τα δεκάλεπτα: 31-8, 62-34, 86-53, 111-77

Πηγή φωτογραφίας: Στόλης Βαγγέλης/Eurokinissi

Πάρτι με σαμπάνιες στα αποδυτήρια

Πάρτι με σαμπάνιες, αφού πρώτα είχαν δεχθεί τα συγχαρητήρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, μετά το 3-0 επί του Προμηθέα στη σειρά των τελικών και την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος της «πράσινης» ιστορίας.

Πηγή φωτογραφίας: Στόλης Βαγγέλης/Eurokinissi

Εν συνεχεία βγήκαν και πάλι στο παρκέ, με τους Ρικ Πιτίνο και Νικ Καλάθη να αποθεώνονται από τον κόσμο κατά την απονομή των μεταλλίων δια χειρός του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου. 

Κατά την απονομή, ο αρχηγός Νικ Καλάθης, ο οποίος εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο αγκαλιά με τον γιο του, κάλεσε τους «παλιούς» Ίαν Βουγιούκα και Τζέιμς Γκιστ δίπλα του και μαζί σήκωσαν εν μέσω αποθέωσης το 38ο τρόπαιο. 

Πηγή φωτογραφίας: Στόλης Βαγγέλης/Eurokinissi

Καλάθης: «Να πάμε του χρόνου στο φάιναλ φορ»

Την ελπίδα του ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει του χρόνου σε φάιναλ φορ της Euroleague, εξέφρασε ο Νικ Καλάθης, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο αρχηγός των «πράσινων» έκανε ένα μίνι απολογισμό της χρονιάς, ενώ αναφέρθηκε στους Ρικ Πιτίνο και Τσάβι Πασκουάλ. 

Για το ότι κουβαλά στις πλάτες του την ομάδα είπε: «Ένας από τους στόχους ήταν το πρωτάθλημα, άλλος ένας το Κύπελλο. Μακάρι να φτάναμε και στο φάιναλ φορ, αλλά με δεδομένο το πώς άρχισε η σεζόν, δες πώς κατέληξε στο να παίζουμε με τη Ρεάλ την πρόκριση. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζει ο κόσμος, αλλά είμαι χαρούμενος για τους παίκτες, τους προπονητές. Οι οπαδοί ήταν απίστευτοι. Ελπίζω να πάμε του χρόνου στο φάιναλ φορ».

Πηγή φωτογραφίας: Στόλης Βαγγέλης/Eurokinissi

Για το ότι προσπαθούσε να πείσει τον γιο του Πιτίνο να έρθει στην Ελλάδα: «Του μίλησα για την ομάδα και τους φίλους της. Ο κόουτς σοκαρίστηκε με την εικόνα στο ματς με την ΤΣΣΚΑ και άρχισε να τρελαίνεται με την ομάδα. Είμαστε μια σπουδαία ομάδα».

Για τον Πασκουάλ: «Αυτός έφτιαξε την ομάδα. Δεν έχουμε κάτι εναντίον του, είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και ήταν τιμή μας να την φτιάξει. Είναι σκληρό επάγγελμα του παίκτη και του προπονητή, αλλά μας έδωσε επίσης τρόπαια και θα είναι επίσης χαρούμενους για εμάς».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top