Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 4-0 του Κισσαμικού

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των αγώνων

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αφού, στον αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, νίκησε 4-0 στα Περιβόλια Χανίων τον Κισσαμικό. Ο πρώτος αγώνας στη Λεωφόρο είχε λήξει 3-0 υπέρ των «πράσινων», οι οποίοι προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 7-0 και θα αντιμετωπίσουν στους «8» τον Αστέρα Τρίπολης. Σκόρερ οι Κλωναρίδης στο 42΄, Χατζηγιοβάνης στο 57΄, Πίσπας στο 78΄ και Μπουμάλ στο 79΄.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε άμεσα στον Βίκτορα Κλωναρίδη την ευκαιρία να αγωνιστεί μετά την προ διημέρου επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, ο οποίος και φρόντισε να τον αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο, αφού όχι μόνο σκόραρε στο ντεμπούτο του, αλλά πραγματοποίησε και εξαιρετική εμφάνιση. Παράλληλα, ο Ουζουνίδης έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούν και σε άλλους Έλληνες παίκτες, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι τώρα αρκετό χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα, το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 4 παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας (Χατζηγιοβάνης, Μίγγος, Πίσπας, Μαρινάκης).

Ο Κισσαμικός δεν ήλπιζε φυσικά σε πρόκριση μετά την βαριά ήττα στο πρώτο ματς, αλλά ήθελε ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό του, που ήταν καλύτερος όμως σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και νίκησε δίκαια.

Η πρώτη καλή «διπλή» ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 16ο λεπτό, όταν ο Πολίτης απέκρουσε διαδοχικά σουτ των Ρινάλντι και Κλωναρίδη μέσα από την περιοχή, ενώ στο 20΄ κεφαλιά του Ρέις από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Στη συνέχεια ο Κισσαμικός ανέβασε την απόδοσή του και προσπάθησε να βγει μπροστά κι έγινε για πρώτη φορά επικίνδυνος στο 27, όταν τακουνάκι του Στογιάνοφ δεν αιφνιδίασε τον Στιλ, όπως και στο 41΄ σουτ του Βλάχου.

Αμέσως μετά (42΄) ήλθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό, όταν από λάθος του Γιαλούση ο Κλωναρίδης έγινε κάτοχος της μπάλας και με πλασέ έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Λίγο νωρίτερα, παραλίγο να σημειωνόταν αυτογκόλ για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Χουλτ προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον Στιλ, χωρίς να έχει δει ότι ο τερματοφύλακάς του έβγαινε για να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 45΄ ο Πολίτης είχε ακόμη μία απόκρουση, αυτή τη φορά όταν έκοψε σε «τετ α τετ» τον Ρινάλντι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός σημείωσε και δεύτερο τέρμα στο 57΄ με κοντινό πλασέ του Χατζηγιοβάνη μετά από σέντρα του Κλωναρίδη. Ακολούθησε το 3-0 με τον Πίσπα στο 78΄, όταν πλάσαρε τον Πολίτη μετά από κάθετη πάσα του Μπουμάλ. Ο τελευταίος ήταν σκόρερ του τέταρτου τέρματος των «πράσινων» στο αμέσως επόμενο λεπτό (79΄), όταν, από κακή μεταβίβαση της μπάλας από τον Πολίτη, μπήκε στην περιοχή και τον πλάσαρε για να κάνει το 0-4.

H ταυτότητα του αγώνα:
Κίτρινες: Μαρτίνεθ, Μπολάκης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Πολίτης, Μπολάκης, Παντελάκης, Γιαλούσης, Τσοντάκης, Ενγκουέμ, Μαρτίνεθ, Βλάχος, Ποκόνγκ, Μαντζής, Στογιάνοφ (69΄ Κίκε).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Χουλτ, Μολέδο (66΄ Κουτρουμπής), Ευαγγέλλου, Μαρινάκης, Ρέις, Ζέκα (61΄ Μίγγος), Μπουμάλ, Χατζηγιοβάννης, Κλωναρίδης (58΄ Πίσπας), Ρινάλντι.

Τα αποτελέσματα των αγώνων:

ΑΕΚ – Λεβαδειακός 6-0

Ατρόμητος – Λαμία 2-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς 1-2

Ηρακλής-Κέρκυρα 0-0

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top