ΕΠΟ: «Η UEFA δεν αποδέχεται την πρόταση της Σούπερ Λιγκ»

Για τις αλλαγές στη διαιτησία

ΕΠΟ: «Η UEFA δεν αποδέχεται την πρόταση της Σούπερ Λιγκ»
Η ΕΠΟ απάντησε με ανακοίνωση στις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν εναντίον της για τη μη αποστολή της πρότασης για τη διαιτησία, την οποία είχε υποβάλει η Σούπερ Λιγκ, προς την ηγεσία της FIFA και της UEFA.

Όπως επισημαίνεται, ο ειδικός διαιτησίας της Σύμβασης της UEFA και υπεύθυνος για την Ελλάδα, Τζον Γουόρντ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, ενημερώθηκε για το θέμα και έλαβε μεταφρασμένο το κείμενο των προτάσεων της Λίγκας, για να απαντήσει με επιστολή του πως η πρόταση που κατατέθηκε παραβιάζει τη Σύμβαση της UEFA και τους κανονισμούς της FIFA και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια των συναντήσεων μας με αντιπροσωπεία της Super League, που αφορούσαν σε θέματα οργάνωσης διαιτησίας, ενημερώσαμε όπως οφείλαμε την Επιτροπή της Σύμβασης της UEFA σχετικά με τις προτάσεις που κατατέθηκαν.

Κατόπιν τούτου ο ειδικός διαιτησίας της Σύμβασης της UEFA και υπεύθυνος για την Ελλάδα, Τζον Γουόρντ, επισκέφθηκε τη χώρα μας και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, ενημερώθηκε σχετικά και έλαβε μεταφρασμένο το κείμενο των προτάσεων της Λίγκας. Σε αυτό το κείμενο ο κ. Ward, ο οποίος επιβλέπει την τήρηση της Σύμβασης απάντησε με την επιστολή που δημοσιοποιούμε σήμερα (στα Αγγλικά και μεταφρασμένη στα Ελληνικά).

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Ward, που αποστείλαμε στη Super League και στα μέλη της, η πρόταση "αποτελεί σαφή παραβίαση της Σύμβασης της UEFA και των κανονισμών της FIFA σχετικά με την οργάνωση της διαιτησίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή με καμία μορφή". Κατόπιν αυτής της απάντησης εξέλιπε κάθε λόγος αποστολής της επιστολής που ζητούσε η Super League προς την ηγεσία της FIFA και της UEFA.

Ο διάλογος ανάμεσα στην ΕΠΟ, τις Επαγγελματικές Λίγκες και τα μέλη τους μπορεί να συνεχιστεί αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις, πάντα όμως στο πλαίσιο των κανονισμών της FIFA και ��ης Σύμβασης της UEFA». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top