Στους 16 ''πέταξε'' η Πολωνία-Επικράτησε με 1-0 της Ουκρανίας

Ισοβάθμησε με τους Γερμανούς- Πρώτη Ανάρτηση:21/06/2016 18:59

Στους 16

Η Πολωνία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα νοκ άουτ παιχνίδια ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νικώντας την Ουκρανία με 1-0 στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας για την 3η αγωνιστική του Γ΄ ομίλου χάρις στο γκολ του Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι στο 54΄.

Η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα ισοβάθμησε με τους Γερμανούς αλλά ήταν δεύτερη στη διαφορά τερμάτων.

Ο αγώνας ξεκίνησε με δύο χαμένες ευκαιρίες των Πολωνών, καθώς στο 3ο λεπτό το σουτ του Μίλικ εξουδετέρωσε ο Πιατόφ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Λεβαντόφσκι αν και μόνος απέναντι στον Ουκρανό τερματοφύλακα πλάσαρε άουτ, χάνοντας μια σπάνια για την κλάση του ευκαιρία.

Οι παίκτες του Φομένκο «απάντησαν» στο 9΄ με τον Γιαρμολένκο, όταν καθυστέρησε να σουτάρει από ευνοϊκή θέση και στο 17΄ με τον ίδιο παίκτη να βγαίνει τετ α τετ με τον Φαμπιάνσκι και να επιχειρεί κάκιστο και άστοχο πλασέ, ενώ στο 30΄ ένα καλό σουτ του Κονοπλιάνκα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ναβάλκα να έχει περάσει τον Μπλαστσικόφσκι στη θέση του Ζιελίνσκι και να δικαιώνεται μόλις 9 λεπτά αργότερα, όταν ο άσος της Φιορεντίνα με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για την Πολωνία.

Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους Πολωνούς, που απείλησαν και στο 56΄ με τον Καπούστκα να αστοχεί ελάχιστα και τον ίδιο να δέχεται κίτρινη κάρτα στο 60΄ και να χάνει το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του. Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί έχασαν την ευκαιρία για να αποχαιρετήσουν το Euro με ένα βαθμό καθώς στο 80΄ ο Ζοζούλια έστειλε την μπάλα μόλις άουτ με κεφαλιά.

πολ.jpg

Η ταυτότητα του αγώνα:

Διαιτητής: Σβέϊν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Κάρτες: Κούτσερ, Ροτάν - Καπούστκα

Οι συνθέσεις:

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Μιχάιλο Φομένκο): Πιατόφ, Μπούτκο, Κατσερίντι, Κούτσερ, Φεντέτσκι, Στεπανένκο, Ροτάν, Ζιντσένκο (73΄ Κοβαλένκο), Κονοπλιάνκα, Γιαρμολένκο, Ζοζούλια (90΄+2 Τίμοστσουκ).

ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Γιεντρέιτσικ, Παζντάν, Γκλικ, Τσιόνεκ, Κριχόβιακ, Γιοντλόβιετς, Ζιελίνσκι (46΄ Μπλαστικόφσκι), Καπούστκα (71΄ Γκροσίτσκι), Μίλικ (90΄+3 Σταρζίνσκι), Λεβαντόφσκι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top