Ο πρόεδρος του WADA απειλεί με συνολικό αποκλεισμό τη Ρωσία

Τόνισε ότι θα περιμένει το πόρισμα Καναδού καθηγητή Νομικής

Ο πρόεδρος του WADA απειλεί με συνολικό αποκλεισμό τη Ρωσία

Ανοιχτό ενδεχόμενο να ζητηθεί από τον WADA ακόμη και ο συνολικός αποκλεισμός της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, άφησε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ.

Ο Κρεγκ Ρίντι τόνισε ότι περιμένει ως τις 15 Ιουλίου το πόρισμα του Καναδού καθηγητή Νομικής Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, στον οποίο έχει ανατεθεί να διερευνήσει τις κατηγορίες για συστηματικό και κυβερνητικά χρηματοδοτούμενο ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

Αν οι κατηγορίες αποδειχθούν βάσιμες, «...τότε θα πρέπει να πούμε κάτι σοβαρό», τόνισε χαρακτηριστικά ο επιφαλής του WADA. «Θα είναι η ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα προηγούμενο, ώστε να αποδείξουμε τη συλλογική μας δέσμευση να καθαρίσουμε τον αθλητισμό. Ο κόσμος μας παρακολουθεί», υπογράμμισε ο Κρεγκ Ρίντι.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα η IAAF αποφάσισε να επεκτείνει τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλη��ών του στίβου, που έχει αρχίσει από τον περασμένο Νοέμβριο, και αύριο στη Λοζάνη συνέρχεται εκτάκτως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού.

Οι αξιωματούχοι του WADA επιβεβαίωσαν επίσης ότι βρίσκονται σε συνεργασία με τη διεθνή ομοσπονδία υγρού στίβου (FINA), προς διερεύνηση καταγγελιών για συστηματικό ντόπινγκ, που αφορούν τη Ρωσία αλλά και την Κίνα.

Διαβάστε επίσης:



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top