Πολύτιμος βαθμός για την Ελβετία-Ισόπαλη 1-1 με την Ρουμανία

Καθοριστικό παιχνίδι για την πρόκριση-ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:15/06/2016 18:59

Πολύτιμος βαθμός για την Ελβετία-Ισόπαλη 1-1 με την Ρουμανία
Εναν βαθμό που ουσιαστικά ισοδυναμεί με πρόκριση στους «16» του EURO 2016 κατέκτησε η Ελβετία, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Ρουμανία για τη 2η αγωνιστική του Α΄ ομίλου. Το ματς έγινε στο Παρίσι, προηγήθηκαν οι Βαλκάνιοι με πέναλτι του Στάνκου στο 18΄ και ισοφάρισε ο Μεχμέντι στο 57΄.
ματ2.jpg
Οι Ελβετοί είχαν την κατοχή της μπάλας και έδειχναν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, όμως η Ρουμανία έκανε τις φάσεις! Στο 18΄ ο Λιχστάινερ τράβηξε τον Κίπτσιου στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Πολύ αυστηρό... Ο Στάνκου έστησε τη μπάλα στη βούλα και -όπως στην πρεμιέρα με τη Γαλλία- ήταν ψύχραιμος και άνοιξε το σκορ. Ετσι, έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης με δύο εύστοχα πέναλτι στο ίδιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετά τον Γκάιθκα Μεντιέτα (Ισπανία 2000) και τον πρώην τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Φρανκ Αρνεσεν (Δανία 1984).

ClAGMkqWUAET7Bn.jpg


Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για το φαβορί του αγώνα, την Ελβετία, ολοκληρώθηκε με το δοκάρι σε σουτ του Σαπουνάρου στο 28΄. Αν η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα, η κατάσταση θα ήταν μη αναστρέψιμη... Ομως, από το 30΄ και μετά η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς άρχισε να βρίσκει ξανά το ρυθμό της. Στις αρχές του β΄ ημιχρόνου πολιόρκησε την αντίπαλη περιοχή και ανταμείφθηκε με την ισοφάριση. Στο 57΄ ο Ροντρίγκες εκτέλεσε κόρνερ και ο Μεχμέντι με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-1.

Κουρασμένοι οι Ρουμάνοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο έως το τέλος. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία απο τις αλλαγές, ο Ιορντανέσκου αντικατέστησε τον γηραιότερο παίκτη της ομάδας, τον 35χρονο Ρατς, με τον νεότερο, τον 22χρονο Στελιάνο Φίλιπ. Παράλληλα, άφησε ξανά στον πάγκο τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν που δυνητικά θα μπορούσε να κρατήσει λίγο τη μπάλα. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ισοπαλία ήταν ό,τι καλύτερο για τους Ρουμάνους που κατέκτησαν τον πρώτο τους βαθμό στη διοργάνωση. Από την άλλη πλευρά, η Ελβετία έφτασε τους 4 που της διασφαλίζουν την πρόκριση στους «16» ακόμα και ως τρίτη του ομίλου.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

Κίτρινες: Κίπτσιου, Κεσερού, Πρεπελίτσα, Γκριγκόρε - Τσάκα, Εμπολό

Οι συνθέσεις:

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ανχελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς (62΄ Φίλιπ), Πρεπελίτσα, Πιντιλί (46΄ Χόμπαν), Στάνκου (83΄ Αντόνε), Τόρζε, Κίπτσιου, Κεσερού

ΕΛΒΕΤΙΑ (��λαντιμίρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σαρ, Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκρανίτ Τσάκα, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί (83΄ Λανγκ), Σακίρι (90+1΄ Ταρασάι), Μεχμέντι, Σεφέροβιτς (63΄ Εμπολό)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top