«Έσβησε» σε ηλικία 84 ετών ο Γιόσεφ Μάζοπουστ

Τα συγκινητικά λόγια του Πελέ

«Έσβησε» σε ηλικία 84 ετών ο Γιόσεφ Μάζοπουστ

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Γιόσεφ Μάζοπουστ, απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών, μετά από μακρά περίοδο νοσηλείας.

Ο Μάζοπουστ, που οδήγησε την Τσεχοσλοβακία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Χιλής το 1962 κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου Βραζιλία, υπήρξε ο πρώτος παίκτης του τότε «ανατολικού κόσμου» της Ευρώπης, που αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Ηπείρου και κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» εκείνη τη χρονιά, ενώ το 2000 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος Τσέχος ποδοσφαιριστής του αιώνα.

Ο Μάσοπουστ γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1931 στην πόλη Στρίμιτσε της Βοημίας. Το 1945 ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Τέπλιτσε και στη συνέχεια πήγε στην Ντούκλα Πράγας, όπου και δημιούργησε το μύθο του.

Είχε 63 συμμετοχές και 10 τέρματα με την Εθνική ομάδα της Τσεχοσλοβακίας, την οποία, πέρα από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Χιλής, τη οδήγησε και στην τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1960, νικώντας με 2-0 τους διοργανωτές Γάλλους στον μικρό τελικό.

Αντίπαλός του ο Πελέ στον τελικό του 1962, μιλώντας για τον μεγάλο άσο, είπε μεταξύ άλλων: «Ο Μάζοπουστ ήταν ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχω δει στη ζωή μου. Αλλά δεν ήταν δυνατόν να έχει γεννηθεί στην Ευρώπη. Με αυτές τις εξαιρετικές ντρίπλες, έπρεπε να ήταν Βραζιλιάνος»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top