Προπονητής φώναζε τις παίκτριες χοντρές και τους ζητούσε να του φτιάξουν καφέ

Οι αθλήτριες έκαναν καταγγελίες και του ζητούν να παραιτηθεί

 Προπονητής φώναζε τις παίκτριες χοντρές και τους ζητούσε να του φτιάξουν καφέ

Την πα��αίτηση του προπονητή της εθνικής Ισπανίας ποδοσφαίρου σε επίπεδο γυναικών, Ιγνάσιο Κερέδα, ζητούν πρώην και νυν παίκτριες της ομάδας, κατηγορώντας τον για απρεπή συμπεριφορά.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα "Marca" αρκετές αθλήτριες εμφανίστηκαν διατεθειμένες να μην αγωνιστούν ξανά με το εθνόσημο στο στήθος εάν δεν αποχωρήσει ο Κερέδα από την ομάδα.

«Έχω δει συμπαίκτριες μου να εγκαταλείπουν την ομάδα, έχοντας μπουχτίσει από αυτά που άκουγαν. Τις φώναζε χοντρές και τους έλεγε ειρωνικά να του φτιάξουν καφέ. Η μεταχείρισή του στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν εξευτελιστική και ξεπερνούσε τα όρια του επιτρεπτού», δήλωσε για το θέμα η πρώην παίκτρια της εθνικής Ισπανίας, Μαρ Πριέτο.

Από την πλευρά της η Βίκι Λοσάδα, αθλήτρια της Αρσεναλ, είπε: «Μας συμπεριφέρεται σαν να είμαστε παιδιά. Όχι σαν επαγγελματίες. Μας φωνάζει συνεχώς. Δεν έχει ούτε παιδεία, ούτε σεβασμό».

"Δεν είναι φυσιολογικό να είναι προπονητής 27 χρόνια, χωρίς να φέρνει επιτυχίες. Μόνο τον Φέργκιουσον ξέρω να έχει μείνει 23 χρόνια σε μια ομάδα, όμως την είχε γεμίσει με τρόπαια.

βνδγωβδδ.jpg
(Ιγνάσιο Κερέδα)

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός όμως αν έρχονταν σε εμένα 23 άτομα και μου έλεγαν πως δεν μου έχουν εμπιστοσύνη, θα τους έλεγαν καλή συνέχεια στο μέλλον και θα αποχωρούσα. Εμείς έχουμε αποδεχθεί τα λάθη μας, αυτός ποτέ», ανέφερε σχετικά η επιθετικός Σόνια Μπερμούδες.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν η κουβέντα πάει στο θέμα της προετοιμασίας, με τις τρεις αρχηγούς της Ισπανίας (Βερόνικα Μποσκέτ, Ρουθ Γκαρσία, Σόνια Μπερμούδες) να κάνουν λόγο για απαρχαιωμένες μεθόδους και έλλειψη φιλικών αγώνων:

«Πολλές φορές ζητήσαμε να κάνουμε περισσότερες προπονήσεις, όμως δεν έγινε τίποτα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει στο ποδόσφαιρο, όμως δεν το βλέπει. Άλλα πράγματα κάνουμε στις ομάδες που παίζουμε κι άλλα στην Ισπανία. Βρίσκεται 20 χρόνια πίσω.

Οι προπονήσεις ήταν διαφορετικές. Στις βασικές διόρθωνε τα λάθη και τους έλεγε τι να κάνουν. Στα κορίτσια που δεν αγωνίζονταν στο αρχικό σχήμα, δεν έδινε καν σημασία. Οι βοηθοί του έφευγαν και μιλούσαν στο τηλέφωνο, αδιαφορώντας πλήρως για την προπόνηση!»

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας, συναντήθηκε σήμερα με τον Κερέδα για να αναλύσουν τα αίτιας της αποτυχίας στο Μουντιάλ, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να τοποθετηθεί επί των καταγγελιών εντός της εβδομάδας.





Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top