Μοσκοβισί: «Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για το χρέος»

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή»

Μοσκοβισί: «Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για το χρέος»

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα βοήθειας» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες για μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων έχουν αντίκρισμα.

«Η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής, αλλά έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος. Έχουμε διανύσει μεγάλο δρόμο από το 2010 και είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα μπορεί και πάλι να κοιτάζει το μέλλον με ελπίδα και αυτοπεποίθηση» τόνισε.

 Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες πρέπει να δουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

«Πρέπει να συζητήσουμε για το μονοπάτι που απομένει να διανύσουμε», είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος, κάνοντας ειδική μνεία τόσο στην υλοποίηση των συμφωνηθείσων δράσεων, όσο και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης.

Αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μίλησε για «θετική εξέλιξη» και εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει ένα λογικό επιτόκιο.

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε, επίσης, και στο ζήτημα του χρέους, επισημαίνοντας ότι οι επίσημοι πιστωτές θα πρέπει να σεβαστούν τη συμφωνία του τελευταίου Eurogroup για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη παραμονής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και ευχήθηκε στην Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της μέσα σ’ έναν χρόνο.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top