Ύστατη προσπάθεια των εργαζόμενων του ΔΟΛ μέσω προσφυγής στη Δικαιοσύνη

Η αίτηση που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και θα συζητηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής

Ύστατη προσπάθεια των εργαζόμενων του ΔΟΛ μέσω προσφυγής στη Δικαιοσύνη

Αίτηση μεταρρύθμισης- κατά τη νομική ορολογία- δηλαδή αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής που καταδίκαζε ουσιαστικά σε ασφυξία τους εργαζόμενους του ΔΟΛ και κατ’ επέκταση τον ίδιο τον οργανισμό, κατέθεσαν σήμερα Πέμπτη.

Είναι η  πρώτη ημέρα που η ιστορική εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε στα περίπτερα της χώρας. Οι  500 εργαζόμενοι προσέφυγαν λοιπόν εκ νέου στη Δικαιοσύνη σε μία ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσουν τα αναγκαία μέσα για  τη λειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους ,καθώς  παραμένουν  απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες.

Η αίτηση που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και θα συζητηθεί αύριο Παρασκευή  στις 13.00 το μεσημέρι  ουσιαστικά ζητεί να ανακληθεί η προσωρινή διαταγής με την οποία ο πρόεδρος υπηρεσίας  δεν επέτρεψε να παραμείνει ανοιχτός ένας (και μοναδικός) συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός  για την εξασφάλιση χαρτιού ώστε να εκδίδονται οι εφημερίδες του οργανισμού , και της καταβολής μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων .

Από αυτή την απόφαση εξαρτάται το μέλλον

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η ανάκληση αυτής της απόφασης και η απελευθέρωση ενός λογαριασμού όπου κατατίθενται χρήματα από την κυκλοφορία των εντύπων του ΔΟΛ είναι μονόδρομος για όλους.

Αφενός για τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι 7 μήνες και αφετέρου για το ίδιο το μέλλον των εντύπων αφού η έλλειψη χαρτιού οδήγησε  σε μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό Τύπο αφού μια από τις ιστορικότερες εφημερίδες της χώρας δεν κυκλοφόρησε.

Παράλληλα η λύση αυτή είναι σημαντική και για τις τράπεζες αφού με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθούν εν ζωή  τα ιστορικά έντυπα του ΔΟΛ και δεν θα απαξιωθούν ως περιουσιακά στοιχεία . Συνεπώς  από την απόφαση του δικαστηρίου εξαρτάται άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας  του ΔΟΛ .

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top