Ηθοποιός συνελήφθη για εμπορία ανθρώπων

Νέο σκάνδαλο στο Hollywood

Σοκαρισμένο είναι το Hollywood από ένα νέα σκάνδαλο που ξέσπασε το Σάββατο όταν έγινε γνωστό ότι η ηθοποιός Άλισον Μακ, γνωστή από τη συμμετοχή της στη σειρά «Smallville» συνελήφθη με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Σύμφωνα με το FBI η Μακ κατηγορείται ότι στρατολογούσε σε μια αίρεση γυναίκες, οι οποίες στη συνέχεια υποχρεώνονταν να έχουν σεξουαλικές επαφές με τον αρχηγό της αίρεσης, Κιθ Ράνιερ.

Ο Ράνιερ συνελήφθη στα τέλη Μαρτίου στο Μεξικό και εκδόθηκε στις ΗΠΑ, ενώ η Μακ συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή.

Οι δυο τους κατηγορούνται ότι εκμεταλλεύονταν τα θύματά τους όχι μόνο σεξουαλικά, αλλά και μέσω της δουλειάς τους.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ, το 1998 ο Ράνιερ ίδρυσε τον οργανισμό «Executive Success Program» που διοργάνωνε σεμινάρια με στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να βρουν δουλειά ή υπαλλήλους.

Πέντε χρόνια αργότερα ίδρυσε μια άλλη εταιρεία την Nxivm, στην οποία οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια πλήρωναν μέχρι και 5.000 ευρώ. Σε αρκετές περιπτώσεις ο Ράνιερ δάνειζε τα χρήματά αυτά με αποτέλεσμα αρκετοί να βρίσκονται χρεωμένοι και αναγκάζονται να δουλέψουν για την εταιρεία, ώστε να ξεχρεώσουν των Ράνιερ.

Η έδρα της οργάνωσης ήταν στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης και είχε ανοίξει παραρτήματα σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, το Μεξικό και σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Το 2015 ίδρυσε μια οργάνωση – πυραμίδα, την DOS τα μέλη της οποίας είχαν χωριστεί σε «σκλάβες» και «αφέντες». Όλα τα μέλη της οργάνωσης ήταν γυναίκες και στην κορυφή της πυραμίδας ήταν ο Ράνιερ.

Ενδεικτικό είναι ότι πριν γίνουν δεκτές «ως σκλάβες», οι γυναίκες έδιναν εγγυήσεις στον ιδρυτή της οργάνωσης, όπως επιβαρυντικά γι’ αυτές στοιχεία, ακατάλληλες φωτογραφίες, επιστολές ή έγγραφα, με τα οποία η οργάνωση τις εκβίαζε ότι θα τα δημοσιεύσει αν φύγουν από την DOS.

Μία από τις υποχρεώσεις των γυναικών ήταν να ικανοποιούν σεξουαλικά τον Ράνιερ. Τα νέα μέλη σημαδεύονταν με τα αρχικά του γκουρού, ενώ οι άλλες γυναίκες τις κρατούσαν ακίνητες και βιντεοσκοπούσαν τη σκηνή της μύησης.

Η οργάνωση άρχισε να εξαρθρώνεται όταν αρκετά μέλη την εγκατέλειψαν και μετά από τη δημοσίευση άρθρου στους New York Times ότι ο γκουρού είχε διαφύγει στο Μεξικό.

Η Άλισον Μακ κατηγορείται ότι δημιούργησε ένα από τα προγράμματα στρατολόγησης των γυναικών και στην ιεραρχία φέρεται να ήταν δεύτερη τη τάξει μετά τον Ράνιερ.

Η ηθοποιός είχε γίνει γνωστή από τον ρόλο της Κλόε στην τηλεοπτική σειρά Smallville, που είχε σαν υπόθεση τα παιδικά χρόνια του Superman στο Κάνσας.

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top