ΚΟΡΜΙΑ... αφαγίας κτώνται; - Μοντέλα ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ότι δέχονται πιέσεις για να μένουν αδύνατα

Έγραψαν και υπέγραψαν και σχετική επιστολή

Μοντέλα ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ότι δέχονται πιέσεις για να μένουν α

Η πασαρέλα θα γέμιζε εντυπωσιακές δημιουργίες, λαμπερά πρόσωπα και ακόμα πιο… wow κορμιά! Αλλά η Εβδομάδα Μόδας στην Νέα Υόρκη έκανε εντυπωσιακή και… αξέχαστη αρχή, ακόμα και προτού σηκωθεί η αυλαία της και μάλιστα από τις ίδιες τις πρωταγωνίστριες!

Περίπου 70 από μοντέλα που θα πάρουν μέρος συνέταξαν επιστολή, την οποία και καταγγέλλοντας «το σοβαρό πρόβλημα» που προκύπτει από τις «ανθυγιεινές πρακτικές ελέγχου του βάρους».  

Πίσω από αυτή την κίνηση, «κρύβεται» η Model Alliance, μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των μοντέλων με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία και καταγγέλλει τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί στα καλλίγραμμα κορίτσια η βιομηχανία της μόδας για να χάσουν βάρος, παρά τα προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να προκύψουν από την υπερβολική απώλεια κιλών.

Στην επιστολή καλείται ο τομέας να «δεσμευτεί σοβαρά στο να προάγει την υγεία και την διαφορετικότητα» κατά τις επιδείξεις μόδας κι υπόσχεται να «αναγνωρίσει τους υπεύθυνους της βιομηχανίας που ανταποκρίνονται στην πρόκληση». 

Η οργάνωση επικαλείται μια πρόσφατη μελέτη του ινστιτούτου Runway Research, που καταδεικνύει ότι 81% των μοντέλων που ερωτήθηκαν θεωρήθηκαν «λιποβαρή». 

Επιπλέον, από το 62% των ερωτηθεισών ζητήθηκε από το πρακτορείο τους να χάσουν βάρος. Περίπου το 71% δήλωσε ότι βρισκόταν σε δίαιτα, ενώ άνω του 50% παραδέχτηκε ότι παρέλειψε γεύματα ή έμεινε νηστικό.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top