Η NASA προειδοποιεί: Αστεροειδής θα προκαλέσει το τέλος του κόσμου

Η τρομακτική πρόβλεψη η για την καταστροφή της Γης

Αστεροειδής θα προκαλέσει το τέλος του κόσμου

Μια τρομακτική πρόβλεψη κάνει μελέτη της NASA, η οποία αναφέρει ότι το 2135 θα πέσει στη Γη αστεροειδής που θα φέρει και το τέλος του κόσμου.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι ο αστεροειδής αυτός έχει το μέγεθος του Empire State Building και θα είναι αδύνατο να εμποδιστεί από μια πρόσκρουση στη Γη.

Σύμφωνα με τη NASA, ακόμα και η πιο προηγμένη τεχνολογία θα είναι ανεπαρκής για να καταφέρει να εκτρέψει τον τεράστιο αστεροειδή, τον οποίο έχει ονομάσει Bennu.

Φοβούνται μάλιστα ότι θα μπορούσε να εξαλείψει τη ζωή στον πλανήτη μας για πάντα.

Πάντως, όπως τονίζουν στη μελέτη τους, ερευνούν την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο διαστημικό σκάφος που προσεγγίζει κοσμικά αντικείμενα, σε μια προσπάθεια να εκτρέψει τον αστεροειδή.

Το διαστημόπλοιο Hammer, που ζυγίζει 8,8 τόνους, θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς έναν μικρό αστεροειδή και να τον ανατινάξει με μια ειδική πυρηνική συσκευή.

Πάντως, όπως διευκρινίζουν οι επιστήμονες της NASA, η Γη δεν κινδυνεύει από μια σύγκρουση με τη NASA σύντομα, αλλά υπάρχει μία πιθανότητα στις 2.700 ο Bennu να χτυπήσει τον πλανήτη μας μέσα στον επόμενο αιώνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top