Αυτή είναι η ημερομηνία που το Brexit θα γίνει πράξη

Ορίστηκε με σαφήνεια από την Theresa May η ημέρα του "διαζυγίου" της Βρετανίας από την ΕΕ

Ορίστηκε η μέρα και ώρα του επίσημου «διαζυγίου» της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Theresa May όρισε την Παρασκευή 29 Μαρτίου του 2019, στις 23:00, ως μέρα εξόδου από την οικογένεια της Ευρώπης, ώστε να καθησυχάσει τους φίλους του Brexit, που βλέπει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ να καθυστερούν.

Ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, David Davis, τόνισε ότι πρέπει η σύγχυση επί του θέματος να σταματήσει. «Ακούσαμε τους πολίτες και τα μέλη της Βουλής (των Κοινοτήτων) και προχωρήσαμε σε αυτή την αλλαγή ώστε να τερματιστεί η όποια σύγχυση σχετικά με το τι σημαίνει ο όρος "ημέρα της εξόδου"». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση μπορεί και θέλει να ακούσει κι άλλες απόψεις ή τροπολογίες για το φλέγον ζήτημα της Βρετανίας, ακόμα κι από κόμματα της αντιπολίτευσης. «Αν τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων μπορούν να βελτιώσουν το νομοσχέδιο, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, θα συνεργαστούμε μαζί τους».

Την ίδια στιγμή, όπως θα δείτε στο βίντεο, ο Λόρδος John Kerr, ο «αρχιτέκτονας» του άρθρου 50 και πρώην Βρετανός πρέσβης στην ΕΕ, τονίζει ότι επειδή ενεργοποιήθηκε το άρθρο 50, δεν σημαίνει ότι το Brexit ήταν αναπόφευκτο. «Μπορούμε να αλλάξουμε γνώμη ανά πάσα στιγμή», λέει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

To άρθρο 50 περιγράφει τη διαδικασία αποχώρησης ενός κράτους από την ΕΕ και τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που επιθυμεί να επιστρέψει. 

Δείτε τις δηλώσεις του στο βίντεο

Πηγή βίντεο: Associated Press

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top