ΣΚΟΡΠΙΣΕ το ΘΑΝΑΤΟ η "Μητέρα όλων των βομβών" του Τραμπ-36 νεκροί τζιχαντιστές

Είμαι πραγματικά υπερήφανος, δηλώνει ο Αμερικανός Πρόεδρος- Πρώτη Ανάρτηση Πρώτη Ανάρτηση 14-04-2017 11:35

Την ικανοποίησή του για το πλήγμα στο Αφγανιστάν με την ισχυρότερη μη πυρηνική βόμβα που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους οι ΗΠΑ και η οποία σκότωσε 36 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τους στρατιωτικούς μας. Είναι μια νέα επιτυχία», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

«Τους έχω δώσει λευκή επιταγή (…) Ειλικρινά για αυτό τον λόγο έχουν σημειώσει τόσες επιτυχίες τον τελευταίο καιρό. Αν συγκρίνετε τι συνέβη τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες με όσα συνέβησαν τα τελευταία οκτώ χρόνια, θα δείτε τεράστια διαφορά», πρόσθεσε.

Η βόμβα BGU-43, η ισχύς της οποίας ισοδυναμεί με περίπου 11 τόνους ΤΝΤ, έπληξε χθες το απόγευμα στις 19:00 τοπική ώρα σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Από το πλήγμα σκοτώθηκαν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας, 36 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

«Ήταν η πιο ισχυρή έκρηξη που έχω δει ποτέ. Η περιοχή τυλίχθηκε από τεράστιες φλόγες», δήλωσε ο Εσμαΐλ Σινουάρι κυβερνήτης της περιοχής Ατσίν.

«Ο εχθρός υπέστη μεγάλες απώλειες», επεσήμανε από την πλευρά του ο Σαχουσάιν Μουρταζάουι εκπρόσωπος της αφγανικής προεδρίας.

Η επαρχία Νανγκαρχάρ, που βρίσκεται στα σύνορα με το Πακιστάν, είναι η περιοχή όπου εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αρχές του 2015 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν. Από τον Αύγουστο του 2016 οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον προπυργίων των τζιχαντιστών.

Πάντως σύμφωνα με τους αναλυτές η ρίψη αυτής της βόμβας δεν πρόκειται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην κατάσταση επί του πεδίου στο Αφγανιστάν, ενώ φαίνεται να είχε κυρίως στόχο να επιδείξει τη στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ και να προειδοποιήσει χώρες όπως η Βόρεια Κορέα.

Τρομοκρατία: Εκατόμβη Νεκρών

Οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν βρει, προς το παρόν, τρόπους να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των "μοναχικών λύκων". 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο απολογισμός ενός έτους από την τζιχαντιστική τρομοκρατία είναι τρομακτικός, καθώς 356 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από μεμονωμένες τρομοκρατικές ενέργειες. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top