Με 0, 70 λεπτά ανά ασθενή θα αποζημιώνονται οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας επικουρικών και συμβασιούχων γιατρών

Με μόλις 70 λεπτά ανά ασθενή θα αποζημιώνονται οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Τα νέα σχέδια του υπουργεία Υγείας έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αρνούνται να υπογράψουν νέες συμβάσεις. 

Στα "κάγκελα" βρίσκονται οι οικογενειακοί ιατροί τους ΕΟΠΥΥ, μετά την απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού να διακόψει τις συμβάσεις τους, ώστε να υπογράψουν στη νέα προκήρυξη που όχι μόνο θα αυξάνει κατά πολύ τους ασφαλισμένους, που θα τους παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, αλλά ταυτόχρονα θα τους μειώνει και την αμοιβή τους σε σημείο που δεν θα μπορούν, όπως λένε, να επιβιώσουν.

Την αγωνία τους για το νέο "πείραμα" του ΕΟΠΥΥ για 1 οικογενειακό γιατρό για κάθε 2.250 ασφαλισμένους, εκφράζουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας επικουρικών και συμβασιούχων στα δημόσια νοσοκομεία μετά την απόφαση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους επικουρικούς γιατρούς και τους συμβασιούχους στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε μη νόμιμη τόσο την παραμονή τους, όσο και την καταβολή δεδουλευμένων σε όσους έχουν συμπληρώσει 24μηνη απασχόληση.

Μετά τη συνάντηση του με τους συνδικαλιστές ο Παύλος Πολάκης δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα φέρει νομοθετική ρύθμιση για νέα παράταση έως τέλος Μαϊου του 2019 και νέα προκήρυξη έως τέλος Οκτωβρίου.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top