Επίθεση με γκαζάκια σε καθηγητή του ΑΠΘ

Αντιεξουστιαστές ανέλαβαν την ευθύνη

Οι επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατά καθηγητών στα Πανεπιστήμια κλιμακώνονται, αφού δεν υπάρχει τιμωρία. Έφτασαν στο σημείο να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι καθηγητή του Αριστοτελείου. Ο Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  Star και τη Λευκή Γεωργάκη.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένει ο καθηγητής Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης στη Θεσσαλονίκη. Εξερράγη τα ξημερώματα της 27ης Μαιου. Ο καθηγητής την ώρα εκείνη ήταν στο σπίτι του και ευτυχώς από θαύμα δεν περνούσε από το σημείο κανένας διερχόμενος συμπολίτης μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίθεση σε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίθεση σε ιδιωτικό του χώρο.

Αντιεξουστιαστές ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης

Λίγες μέρες μετά την επίθεση την ευθύνη ανέλαβε με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου  το Συγκρουσιακό αναρχικό μέτωπο Θεσσαλονίκης. Κατηγορούσε τον Μιλτιάδη Σαρηγιαννίδη επειδή είχε διατελέσει καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία ,στην Ανωτάτη διακλαδική σχολή πολέμου και είναι νομικός σύμβουλος  του ΝΑΤΟ.

Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι κατήγγειλαν την επίθεση και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την βία και την παραβατικότητα μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top