Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα ΜΑΤ - «Θέλαμε να τους κάψουμε»

Τι αναφέρουν αναρχικοί σε ανακοίνωσή τους

Την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση με μολότοφ κατά των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο, ανέλαβαν με ανακοίνωσή τους αναρχικοί που υπογράφουν ως «εξεγερμένοι/εξεγερμένες».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνουν ότι «επιλέγουμε να κοιτάξουμε τον πραγματικό εχθρό κατάματα, να κοιτάξουμε τους ένοπλους φρουρούς του στα μάτια και να τους κάψουμε. Γι’ αυτό τον λόγο στις 2/6, επιτεθήκαμε σε κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε τα σκουπίδια των ΜΑΤ. Επιλέξαμε να περάσουμε στην δράση, να αφήσουμε το δικό μας, έστω και μικρό, στίγμα στην υπόθεση της επιθετικής προοπτικής».

Ακόμη, τονίζουν πως «οι μπάτσοι δεν είναι ο “σάκος του μποξ” όπως διατείνονται οι ίδιοι κλαψουρίζοντας αλλά είναι στόχος. Είναι στόχος λόγω του ρόλου που έχουν επιλέξει να αναλάβουν στην κοινωνική ζωή. Είναι προστάτες του κράτους και των αφεντικών».

Αφιερώνοντας την επίθεση στους – κατά τους ίδιους – «πολιτικούς κρατούμενους» απειλούν ότι «μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, εμείς επιλέγουμε να επιτεθούμε. Επιλέγουμε να οργανωθούμε σε οριζόντιες ομάδες και να περάσουμε στην πράξη.  Ορμώμενοι και ορμώμενες από την εξεγερτική συνείδηση πολεμάμε για την πραγμάτωση της αναρχίας».

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε  λίγο μετά τις 10 το βράδυ της 2ας Ιουνίου. Το λεωφορείο των ΜΑΤ κινούνταν στην οδό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση ανατολικά και λίγο μετά τη διασταύρωση με την οδό Εθνικής Αμύνης άγνωστοι που βγήκαν από τους χώρους του πανεπιστημίου πέταξαν 30 μολότοφ, σύμφωνα με την Αστυνομία. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί φωτιά στην κλούβα των ΜΑΤ. Για δολοφονική ενέδρα έκανε λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων το STAR εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top