Ένταση από μέλη του ΠΑΜΕ στην Ευελπίδων για τους δύο συλληφθέντες

Το πλήθος επιχείρησε να επιτεθεί στους αστυνομικούς και να «μπουκάρει» στο δικαστήριο - Αναβολή της δίκης των δύο νεαρών- Nέα ενημέρωση 17-04-2018 20:50

Ένταση επικράτησε στα δικαστήρια Ευελπίδων κατά την προσαγωγή στο αυτόφωρο των δύο συλληφθέντων μελών του ΠΑΜΕ.

Οι δυο νεαροί ήταν μεταξύ των διαμαρτυρόμενων στη χθεσινή αντιπολεμική διαδήλωση όπου μια ομάδα αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο και κατευθύνθηκε στο άγαλμα του Τρούμαν με σκοπό να το ρίξουν.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ΜΑΤ που απομάκρυναν τους διαδηλωτές και προσήγαγαν τους δυο φοιτητές. Οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν στη συνέχεια σε συλλήψεις.

Όταν οι δύο κρατούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα στο κτίριο 7 (σ.σ: της Ευελπίδων), το συγκεντρωμένο πλήθος επιχείρησε να επιτεθεί στους αστυνομικούς και να εισβάλει στο δικαστήριο.

Οι δυο συλληφθέντες κατά τα χτεσινά επεισόδια στο άγαλμα του Τρούμαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αντιμετωπίζουν κατηγορίες για:

 

Επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι δυο νεαροί ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις 25 Απριλίου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα την ώρα που οι δυο κατηγορούμενοι έβγαιναν από το αυτόφωρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top