Κλειστό για δεύτερη μέρα το σχολείο Ακραίφνιου!

Άρρωστα τα παιδιά –Ο φόβος των γονέων

Στο χωριό Ακραίφνιο της Βοιωτίας οι κάτοικοι παραμένουν ανάστατοι. Ακόμα δεν βγήκαν τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών εξετάσεων κι έτσι δεν ξέρουν αν ήταν το νερό εκείνο που προκάλεσε αδιαθεσία στο... μισό χωριό! 

Η Μαρία είναι μια από τις πολλές μητέρες του Ακραιφνίου που νόσησε. Σειρά είχαν τα δυο της παιδιά, ο άντρας αλλά και η μητέρα της!

Διαβάστε επίσης: Βοιωτία: Αρρώστησαν ξαφνικά τα 45 από τα 60 παιδιά του σχολείου στο Ακραίφνιο - Στο νερό ψάχνουν τις απαντήσεις

 «Όλοι είναι άρρωστοι 4-5 μέρες τώρα πήγαμε στον γιατρό»  τονίζει κάτοικος του Ακραιφνίου η Μαρία Ζαφείρη

«Φταίει άραγε το νερό... ή κάποια επιθετική ίωση που μας στέλνει όλους στο κρεβάτι»; αναρωτιούνται οι κάτοικοι του χωριού...

Σύμφωνα με την παθολόγο Γαρυφαλιά Ρούση  τονίζει πως: « Όλο το σχολείο ήρθε σε μένα, με τα ίδια συμπτώματα .Είναι έξαρση της γρίπης! Όμως καλά έκανε το ΚΕΛΠΝΟΟ και έναες προληπτικές εξετάσεις».

Δεύτερη δειγματοληψία νερού στο Ακραιφνίο – Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από οι ανάστατοι γονείς.

Σήμερα, οι τοπικές αρχές προχώρησαν και σε δεύτερη δειγματοληψία του νερού της περιοχής.

 «Πήραμε και σήμεραπροληπτικά δείγματα. Οι δημοτικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές. Κάνουμε κάθε μήνα προληπτικ΄σα σε όλες τις τοπικές κοινότητες.» τονίζει ο αντιδήμαρχος Ορχομενού Γιάννης Φουρτάκιας    

Το σχολείο Ακραιφνίου σήμερα λειτούργησε κανονικά, ωστόσο μόλις 16 παιδάκια ήρθαν για μάθημα κι αυτά.. έφυγαν λίγο πριν τις 10. Προηγουμένως συναντήθηκαν με γιατρό ο οποίος τα ενημέρωσε για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να πάρουν ώστε να μην νοσήσουν κι αυτά!

Τα αποτελέσματα από τις μικροβιολογικές εξετάσεις που έκανε η περιφέρεια σε συνεργασία με το ΚΕΛΠΝΟΟ αναμένεται να βγουν αύριο.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top