Ο περιπατητικός τουρισμός της Αθήνας ανεβαίνει «τρέχοντας»

Οι τουρίστες που σχεδόν δε νοιάζονται για τον ήλιο και τη θάλασσα είναι ο νέος στόχος του υπουργείο τουρισμού

Με τον ερχομό της άνοιξης, οι τουρίστες στην Αθήνα έχουν πολλαπλασιαστεί. Δεν έρχονται όμως όλοι για ήλιο και θάλασσα. Το STAR και η Μαρία Θεμελη ακολούθησαν μια ομάδα που έκλεισε περίπατο με ξεναγό ειδικά για να ανακαλύψει την Αρχαία Αγορά.

Τρεις Άγγλοι, πέντε Γερμανοί, έξι Ισπανοί και δύο Αυστραλοί. Δεν είναι ανέκδοτο, είναι το περιπατητικό γκρουπ που γνωρίσαμε και είχε μεγάλη δίψα να μάθει το κάτι παραπάνω.

«Για μένα είναι απίστευτο που 2.000 χρόνια αυτό είναι ακόμη εδώ και μπορούμε να κάτσουμε εδώ. Για όποιον αγαπάει την ιστορία πρέπει να έρθει εδώ» λέει ένας εκ των Ισπανών.

Όσο περπατούν, ακούν τον ξεναγό τους προσεκτικά, φωτογραφίζουν με πάθος και ρωτούν επίμονα.

Η βόλτα στην Αρχαία Αγορά είναι από τις αγαπημένες των τουριστών. Ξεκινούν από την Ακρόπολη, κατεβαίνουν τα στενά στην Πλάκα, περπατούν στην Αδριανού και φτάνουν στον αρχαιολογικό χώρο.

«H Αθήνα είναι μια ιδανική πόλη για περιηγήσεις. Με τα πόδια κοστίζει μια τέτοια υπηρεσία 29 ευρώ το άτομο» εξηγεί η Ανθή Γιολδάση, Marketing Manager του Athenswalking Tours.

Υπάρχουν αρκετοί ξένοι επισκέπτες που δε διστάζουν να πληρώσουν για να μπουν σε γκρουπ και να ανακαλύψουν σε βάθος την ιστορία.

Οι τουρίστες που σχεδόν δε νοιάζονται για τον ήλιο και τη θάλασσα είναι ο νέος στόχος του υπουργείο τουρισμού. Αφήνουν χρήματα στο κέντρο της Αθήνας η οποία έχει κερδίσει το στοίχημα του τουρισμού όλο τον χρόνο.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top