Στο στόχαστρο ρατσιστών το 1ο γυμνάσιο Χανίων

Βανδαλισμοί μισαλλοδοξίας

Στόχος βανδάλων έγινε το πρώτο Γυμνάσιο Ελευθέριου Βενιζέλου στα Χανιά...και δεν είναι η πρώτη φορά. Άγνωστοι το τελευταίο διάστημα προσπαθούν με κάθε τρόπο, να εμποδίσουν μικρούς Αλβανούς μαθητές να διδαχθούν τη μητρική τους γλώσσα. 

Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν μαθητές και καθηγητές στο 1ο γυμνάσιο Χανίων το πρωί της Δευτέρας .Σπασμένες ντουλάπες ,θρανία, τηλεοράσεις  και καρέκλες ,σκισμένες κουρτίνες  , και υλικά πεταμένα  στο προαύλιο .

Στο σχολείο έγινε ψηφοφορία μεταξύ μαθητών δάσκαλων και γονέων για τη συνέχιση της διδασκαλίας των Αλβανικών . Κάποιοι, ευτυχώς ελάχιστοι ,επηρεασμένοι από προπαγανδιστικά βίντεο σαν κι αυτό μειοψήφησαν.

Το πρώτο κρούσμα βανδαλισμών είχε σημειωθεί μετά τα περιβόητα εγκαίνια για τα μαθήματα σε σχολείο όπου ένα παιδί  φορούσε μπλούζα με αλυτρωτικά μηνύματα μπροστά στον αναπληρωτή πρέσβη .

Το υπουργείο παιδείας καταδικάζει τους βανδαλισμούς και σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για μια μικρή ομάδα  που επιδίδεται σε φυλετικό μίσος και χρησιμοποιεί φασιστικές μεθόδους .

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top