Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι στις προκλήσεις των Τούρκων μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Την αρχή έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σχολιάζοντας το «μολών λαβέ» που απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στις δηλώσεις του Τούρκου βουλευτή Οζτούρκ Γιλμάζ.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ

Οι τουρκικές παραβιάσεις δεν σταμάτησαν ούτε ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Ένα κατασκοπευτικό τουρκικό αεροσκάφος, τύπου CN-235 πέταξε στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, παραβαίνοντας μία φορά τους κανόνες FIR Αθηνών, παραβιάζοντας το μνημόνιο που προβλέπει  ότι κατά τις μεγάλες θρησκευτικές και εθνικές εορτές, οι οποίες δηλώνονται από τη μία χώρα στην άλλη κάθε έτος, απαγορεύονται οι ασκήσεις στο Αιγαίο.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ

Η συστηματική πρόκληση συνεχίζεται στην περιοχή του Αιγαίου όπου προκαλούν τους ψαράδες της Καλύμνου. Η φωτογραφία ντοκουμέντο  αποκαλύπτει  την αδιαλλαξία που επιδεικνύουν με κίνδυνο την πιθανότητα πρόκλησης ενός ένα θερμού επεισοδίου.  Η Τουρκική ακταιωρός παρεμποδίζει δυο ελληνικά αλιευτικά, παραβιάζοντας με θρασύτητα τα θαλάσσια σύνορα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Λυράς με το αλιευτικό του εμποδίζεται από τουρκικό  σκάφος  μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

«ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ» ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ NAVTEX  ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ  ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Η Τουρκία προχωρά σε ένα ακόμη προκλητικό παιχνίδι . Η Υδρογραφική Υπηρεσία του τουρκικού ναυτικού εξέδωσε  NAVTEX  με τις οποίες «δεσμεύει» τρεις περιοχές στο Αιγαίο.

Ακόμη η Άγκυρα, στο πλαίσιο άλλης μίας άσκησης με πυρά, «δέσμευσε» εκ νέου παράνομα περιοχή στα ανατολικά της Κω, σύμφωνα με τη Navtex 1403, ενώ παράλληλα, προανήγγειλε και άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στα δυτικά της Λέσβου, το διάστημα  αύριο και μεθαύριο.

Η Αθήνα, μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, αλλάζει τακτική, με το ΓΕΕΘΑ να μην απαντά πλέον με αντι-ΝΑVTEX, αλλά σε διαβήματα και παρεμβάσεις προς τον Ισπανό διοικητή της υπηρεσίας, που έχει την ευθύνη για όλη την περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top