Συγκλονιστικές εικόνες από την τραγωδία στην Κατερίνη - Δύο αδέλφια και μια ανιψιά νεκροί από φωτιά

Κινδύνεψαν άλλα 8 άτομα

Aσύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε στην Κατερίνη. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία. Η πυροσβεστική αναγκάστηκε να απεγκλωβίσει 8 ενοίκους ανάμεσά τους και ένα μωρό μόλις ενός έτους. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Η τραγωδία στην πολυκατοικία συνέβη στις πέντε τα ξημερώματα της Κυριακής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο πίσω μέρος του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου, εκεί οπού έμενε ένας άνδρας 77 ετών. Ήταν ο πρώτος που βρήκαν νεκρό οι πυροσβέστες. Ο άτυχος άνδρας κάηκε ζωντανός καθώς δεν πρόλαβε να αντιδράσει μπροστά στην πυρκαγιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασύλληπτη η τραγωδία στην Κατερίνη: Δύο αδέλφια και μια ανιψιά τα τρία θύματα

Τραγωδία από φωτιά σε πολυκατοικία στην Κατερίνη - 3 νεκροί και 9 τραυματίες

Λίγα λεπτά αργότερα οι αρχές εντοπίζουν νεκρούς στο δεύτερο όροφο τον αδερφό του, 81 ετών και την ανιψιά του, 43 ετών. Έχασαν τη ζωή τους καθώς πνίγηκαν από τις αναθυμιάσεις.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο  συγκλονίζουν. Τα πάντα έχουν γίνει στάχτη. Οι φλόγες έλιωσαν πόρτες  και παντζούρια, λύγισαν σίδερα, διέλυσαν τζάμια. Οι τοίχοι έχουν κοπεί στα δυο. Το διαμέρισμα δείχνει σαν να έχει βομβαρδιστεί.

Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να απεγκλωβίσουν  με  κλιμακοφόρα οχήματα οκτώ ενοίκους, ανάμεσά τους και ένα μωρό μόλις ενός έτους. Επικράτησε πανικός καθώς οι καπνοί ήταν πυκνοί. Τους έβγαζαν ακόμα και από τα παράθυρα.

Η περιοχή γύρω από την πολυκατοικία ήταν αποκλεισμένη μέχρι και αργά το μεσημέρι.

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε και ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης καθώς από τους καπνούς αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και πόνο στο στήθος. Πριν από λίγες ώρες όμως πήρε εξιτήριο.

Σε ότι αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, φαίνεται πως ο 77χρονος άναβε κεριά για να ζεσταίνεται καθώς ήταν ρακοσυλλέκτης.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top