Σοκαριστική απολογία 40χρονου μητροκτόνου που αποκεφάλισε τη μάνα του: «Ξύπνησα και είπα τι να κάνω σήμερα;»

Δάκρυσε από την ωμή περιγραφή του ακόμα και η Πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου

Aποκεφάλισε τη μητέρα του με μαχαίρι για κρέας

«Πάγωσε» η αίθουσα του δικαστηρίου στη Λάρισα από την απολογία ενός 40χρονου μητροκτόνου, που τον Δεκέμβριο του 2014 αποκεφάλισε την ίδια του την μητέρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ο 40χρονος ο οποίος πάσχει από ψυχικές ασθένειες και νοσηλεύεται σε ίδρυμα, περιέγραψε με ωμό και ανατριχιαστικό τρόπο, πώς δολοφόνησε τη μητέρα του:

«Δεν ξέρω γιατί το έκανα. Σηκώθηκα και είπα τι να κάνω σήμερα; Πήγα και έσφαξα τη μάνα μου. Της έκοψα το κεφάλι με το μαχαίρι που κόβουμε το κρέας. Εσείς τώρα πρέπει να με τιμωρήσετε; Αν πρέπει κάντε το» είπε ο 40χρονος, περιγράφοντας παράλληλα τη διαταραγμένη σχέση που είχε με τη μητέρα του.

Από την σοκαριστική περιγραφή του, δάκρυσε ακόμα και η Πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Τελικά το, δικαστήριο αποφάσισε τον εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού. Σε περίπτωση που γίνει καλά, η ποινή του είναι 20 χρόνια κάθειρξη.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

 

Όλα έγιναν τον Δεκέμβρη του 2014, με τον δολοφόνο που πάσχει από σχιζοειδή διαταραχή προσωπικότητας –από τα 20 του έτη- να συλλαμβάνεται ανήμερα Πρωτοχρονιάς 2015 μετά από ειδοποίηση των αστυνομικών αρχών από συγγενικό πρόσωπο και να οδηγείται στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Ο πατέρας της οικογένειας είχε πεθάνει προ ετών και η μητέρα ήταν το μόνο πρόσωπο ουσιαστικά στη ζωή του που τον στήριζε και τον φρόντιζε ανελλιπώς. Στο παρελθόν ο μητροκτόνος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Χωρίς ουσιαστική αιτία αλλά με αφορμή το μαγείρεμα του φαγητού, αποφάσισε να τη θανατώσει ενώ κοιμόταν. Στην αρχή χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι όμως μετά πήρε ένα άλλο, την αποκεφάλισε και στη συνέχεια πήγε και ο ίδιος για ύπνο.

«Γιατί άλλαξες μαχαίρι;» τον είχε ρωτήσει ο εισαγγελέας της έδρας για να απαντήσει «άφησα το λευκό μαχαίρι και πήρα το καφέ γιατί με αυτό κόβαμε κρέας...».

Αναφερόμενος στον λόγο για τον οποίο έκανε το έγκλημα είπε:

«Δεν ήμουν καλά. Δεν είχα πάρει τα φάρμακα. Δεν ήμουν καλά» επαναλάμβανε διαρκώς, ενώ σε ερώτηση ενόρκου για το πού περνούσε καλύτερα, στο ψυχιατρείο που ήταν όλο αυτό το τελευταίο διάστημα ή με τη μητέρα του, απάντησε πως «Περνούσα καλύτερα με τη μάνα μου. Όλα τα κάναμε μαζί. Καφέ, ψώνια σούπερ μάρκετ, όλα».

Ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε πως μετά το έγκλημα ο δράστης προέβη σε λογικές σκέψεις. Δηλαδή ανέφερε πως καθάρισε με χλωρίνη τον τόπο που τελέστηκε το ειδεχθές έγκλημα, άλλαξε τα ρούχα της μητέρας του με καθαρά, τοποθέτησε τα μαχαίρια στη θέση τους και γενικά τακτοποίησε τους χώρους του σπιτιού. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εν τω μεταξύ και αφού είχαν περάσει τρία 24ωρα από τη διάπραξη του εγκλήματος, με το πτώμα της μητέρας του να αναδύει έντονες μυρωδιές, πήγε στη θεία του, ξαδέρφη του θύματος – η οποία διατηρεί γραφείο τελετών- και της αποκάλυψε πως σκότωσε τη μητέρα του. Μάλιστα της ζήτησε να συνεχίσει να αποκρύπτεται το περιστατικό, δηλαδή να μην μιλήσει σε κανέναν και να ταφεί η μητέρα του χωρίς να ειδοποιηθεί φυσικά η αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top