Σε εξέλιξη νέο κύμα κακοκαιρίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Αστραπές και χαλάζι παντού

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σε εξέλιξη νέο κύμα κακοκαιρίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέο κύμα κακοκαιρίας που χτυπάει όλη την Αττική, αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Στην Αττική και κυρίως στα δυτικά και βόρεια προάστια, λίγο μετά τις 11:30 άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς με τις αστραπές και τους κεραυνούς να προκαλούν πανικό, ενώ σημειώνεται και έντονη χαλαζόπτωση.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την σφοδρή βροχόπτωση στο Περιστέρι, ενώ με δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους του Κερατσινίου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της λεωφόρου Σχιστού έως τη λεωφόρο Δημοκρατίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, ενώ κατολίσθηση σημειώθηκε στην Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, όπου ο δρόμος έκλεισε και η κυκλοφορία των οχημάτων διοχετεύτηκε στη Νέα Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ενισχυθούν στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ενώ από το βράδυ θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού και Βόρειου Αιγαίου.

Μάλιστα από το βράδυ θα εφορμήσει στα νησιά του Ιονίου και στη Δυτική Ελλάδα ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Ζήνων» που θα συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση.

Προβλήματα στην Αττική

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το βράδυ της Πέμπτης εκατοντάδες ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας, καθώς είχαν πλημμυρίσει αρκετά υπόγεια κυρίως στη Γλυφάδα, τη Βούλα, τη λεωφόρο Ποσειδώνος και τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Προβλήματα υπήρξαν επίσης στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, το  Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια και τις Αχαρνές.

Η βροχή τέλος δεν έχει σταματήσει στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο με τους κατοίκους της περιοχής να δοκιμάζονται για τρίτη μέρα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που άφησαν πίσω τους 16 νεκρούς και έξι αγνοούμενους.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top