Άνοιξαν οι ουρανοί στα βόρεια προάστια – Η «Ευρυδίκη» σαρώνει στο πέρασμά της

Σκοτείνιασαν οι ουρανοί – Προβλήματα στους δρόμους

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει από τις 11:00 και μετά ολόκληρη την Αττική με την «Ευρυδίκη» να σαρώνει ολόκληρη τη χώρα  και να δείχνει τα δόντια της.

Στα βόρεια προάστια σκοτείνιασαν οι ουρανοί, ενώ στην Αττική Οδό, στο ύψος του Χαλανδρίου σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην κίνηση των δρόμων, με τα αυτοκίνητα να κινούνται σημειωτόν στην Εθνική Οδό από το ύψος των ΚΤΕΛ έως τη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ προβλήματα υπάρχουν και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Πέμπτη τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν σχεδόν όλες τις περιοχές της Ελλάδας, κυρίως όμως τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή με τις καταιγίδες να πρωταγωνιστούν, ενώ τα βλέμματα όλων και η αγωνία βρίσκονται στους κατοίκους της Μάνδρας και της Νέας Περάμου που θρηνούν ήδη 16 νεκρούς από τη θεομηνία.

Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον Ζήνωνα, αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει ο Ζήνων. Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top