Κατέθεσε ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας στη δίκη της «Χρυσής Αυγής»

Μίλησε για στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις και τάγματα εφόδου

Προστατευόμενος μάρτυρας, πρώην μέλος της «Χρυσής Αυγής» εξετάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης της, καταθέτοντας εκ των έσω για τη λειτουργία της ως στρατιωτικού τύπου οργάνωση που πραγματοποιούσε επιθέσεις κατά αλλοδαπών αλλά και άλλων στοχοποιημένων ατόμων.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας που ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής από το 2012-2013, βρισκόταν σε χώρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) μακριά από το δικαστήριο και κατέθετε με αλλοιωμένη φωνή.

Ωστόσο δεν έλειψαν οι εντάσεις, όταν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής υποστήριξαν ότι ο μάρτυρας είχε υποβολέα στο δωμάτιο όπου βρισκόταν.

Όμως οι δυο δικαστικοί λειτουργοί που ήταν παρόντες στο δωμάτιο, επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένας άλλος.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας, μίλησε για στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις που έκανε. Σε μια απ΄αυτές που είχε βρεθεί ήταν στη Μαλακάσα μαζί με τον Γιώργο Ρουπακιά, τον άνθρωπο που κατηγορείται για το φόνο του Παύλου Φύσσα.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως οι εκπαιδεύσεις ήταν σκληρές και ότι τους μάθαιναν διάφορους τρόπους αυτοάμυνας.

Μάλιστα μίλησε και για επιθέσεις που γίνονταν σε βάρος αλλοδαπών. Σε μια απ’ αυτές συμμετείχε και ο ίδιος, χτυπώντας άσχημα έναν Πακιστανό, μίλησε για τα τάγματα εφόδου, καθώς και για τον ρόλο που είχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως είπε, ο Ηλίας Κασσιδιάρης βρισκόταν στις ασκήσεις, παρακολουθούσε και καμιά φορά συμμετείχε κιόλας.

 

Δείτε περισσότερα στο video.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top