Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές

Ξεκινούν σήμερα 5 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για χορήγηση μετεγγραφής από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στη διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, ενώ αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν και οι φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Μπαίνοντας στη σελίδα του υπουργείου, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό που τους χορηγήθηκε από τη γραμματεία του τμήματος ή της σχολής στην οποία εισήχθησαν, ώστε να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος που φοιτούν.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν λίγες μέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία, ενώ για τις ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, υποβάλλονται αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, έως και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

Οι αιτήσεις αυτές υποβάλλονται από τον αιτούντα την μετεγγραφή φοιτητή ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του υπουργείου προς την Επιτροπή κατ’ εξαίρεση Μετεγγραφών της παρ. 9 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top