Επίσκεψη της Γενικής Διευθύντριας της Ουνέσκο στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Η κυρία Μπόκοβα βρέθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Την Γενική Διευθύντρια της Ουνέσκο, κυρία Ιρίνα Μπόκοβα, υποδέχθηκε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων.

Η κυρία Μπόκοβα επισκέφθηκε χώρους του Νοσοκομείου και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το έργο και τις δράσεις του συλλόγου.

«Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα Γενική Διευθύντρια της Ουνέσκο και γνώρισα την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, την αγαπημένη μου φίλη Μαριάννα, ανακάλυψα κάποια που έχει πάθος, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, κάποια που είναι αφοσιωμένη και δεσμεύεται, όχι απλώς στη φιλανθρωπία αλλά στον ίδιο τον άνθρωπο και θεωρώ ότι η «ΕΛΠΙΔΑ» αυτό κάνει. Βοηθάει τα παιδιά, τις οικογένειες, την κοινωνία να συνεχίσουν και επίσης τους δίνει ελπίδα για το μέλλον» δήλωσε η Ιρίνα Μπόκοβα.

«Αισθάνομαι συγκινημένη και πολύ υπερήφανη που είστε ένας πολύτιμος σύμμαχος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και των παιδιών μας. Αισθάνομαι ευγνώμων γιατί μέσω της στήριξής σας το μήνυμα των παιδιών μας που δίνουν τη μάχη εναντίον του καρκίνου, θα φτάσει σε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, κι αυτό είναι ένα μεγάλο δώρο γι' αυτά τα παιδιά» είπε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ως πρέσβυς καλής Θελήσεως της Ουνέσκο έχει στενή συνεργασία με την κυρία Μπόκοβα και οι δυο κυρίες συνδέονται με μακροχρόνια φιλία.

«Η Μαριάννα είναι Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο με την ουσιαστική έννοια του όρου. Εργάζεται για τα παιδιά, την παιδεία, τον πολιτισμό, το γένος, υποστηρίζει τα ανθρωπιστικά ζητήματα, υποστηρίζει το κοινό μας όραμα για τον ανθρωπισμό και ο ρόλος του ανθρωπισμού στον κόσμο είναι γεμάτος ευκαιρίες αλλά επίσης είναι γεμάτος με πολλές προκλήσεις και πραγματικά χρειάζεται ανθρώπους αφοσιωμένους όπως η αγαπητή μου Μαριάννα» δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της Ουνέσκο, Ιρίνα Μπόκοβα.

Η γενική Διευθύντρια της Ουνέσκο συνομίλησε με γονείς και παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική μονάδα. Η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε το Τιμητικό Βραβείο της ΕΛΠΙΔΑΣ στην κυρία Μπόκοβα, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την μακρόχρονη υποστήριξή της στο έργο του συλλόγου και στα παιδιά που δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο διεκδικώντας μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top