H Μαριάννα Ψαρουδάκη είναι η νέα οικονομική εισαγγελέας της χώρας

Επελέγη ομόφωνα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο

H Μαριάννα Ψαρουδάκη είναι η νέα οικονομική εισαγγελέας τ

Η εισαγγελέας Εφετών Πειραιά, Μαριάννα Ψαρουδάκη, είναι η ομόφωνη επιλογή του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου για τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα της χώρας, που θα χειριστεί όλους τους καυτούς φάκελους που αφορούν την φοροδιαφυγή, τις λίστες καταθετών εξωτερικού και άλλα σοβαρά ζητήματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η νέα επικεφαλής ορίστηκε στη θέση του Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος παρέμεινε επί 4 χρόνια (δυο θητείες), γι’ αυτό και επιλέχθηκε να μην ανανεωθεί η θητεία του. Η κυρία Ψαρουδάκη, που υπηρετούσε στον Πειραιά, θεωρείται άριστη νομικός, έμπειρη εισαγγελική λειτουργός και απολαμβάνει τις ευρείας αποδοχής των συναδέλφων της. Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε επί ώρες, με τη συμμετοχή τόσο της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, όσο και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, και των ανωτάτων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που το συγκροτούν (συνολικά 15), αποφάσισε, επίσης, την τοποθέτηση του εισαγγελέα, Παρασκευά Αδάμη, στη θέση του εισαγγελικού λειτουργού που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Χάγη (Eurojust).

Ο κ. Αδάμης είναι, επίσης, εξαίρετος νομικός και, μάλιστα, είναι και εκλεγμένος στο ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ενώ έχει βραβευθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εισαγγελέων ως «εισαγγελέας της χρονιάς για το 2010». Ο κ. Αδάμης έχει διατελέσει και εισαγγελέας-εποπτεύων του ΣΔΟΕ.  Θα αντικαταστήσει τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη, που ήταν στη Χάγη ως τώρα. Σε προσεχή συνεδρίασή του, θα επιλέξει τόσο τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα, σε αντικατάσταση του Γαληνού Μπρή, που υπηρέτησε ως τώρα στους οικονομικούς εισαγγελείς, όσο και τον εισαγγελικό λειτουργό, ανώτατο, στην προκειμένη περίπτωση, που θα καταλάβει τη θέση του αναπληρωτή. Έτσι, θα συνδράμει την επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, που πρόσφατα επιλέχθηκε για αυτή τη θέση από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top