Μαζική τροφική δηλητηρίαση προσφύγων στον καταυλισμό της Σούδας-Τους μετέφεραν λιπόθυμους στο νοσοκομείο

Όλα έγιναν έπειτα από κατανάλωση μερίδας κοτόπουλου

Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν στον καταυλισμό της Σούδας, καθώς 35 μετανάστες και πρόσφυγες (ανάμεσα τους και 7 μικρά παιδιά) έπαθαν μαζική τροφική δηλητηρίαση, από μερίδα κοτόπουλου που κατανάλωσαν την Τρίτη.

Όπως διαβάζουμε στο politischios, τα πρώτα συμπτώματα έγιναν αντιληπτά σε διάφορα άτομα γύρω στις 17:00 το απόγευμα που παρουσίασαν έντονη τάση για εμετό και τάσεις λιποθυμίας.

Το πρώτο κρούσμα διαδέχθηκαν ακόμα περισσότερα στη συνέχεια με αποτέλεσμα γύρω στις 21:00 της Τρίτης το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της Χίου να έχει γεμίσει ασφυκτικά με δεκάδες άτομα από τον καταυλισμό της Σούδας.

Μιλώντας στο politischios, μετανάστες και πρόσφυγες που μένουν στον καταυλισμό, τόνισαν ότι τόσο οι συνθήκες όσο και το φαγητό είναι άθλια, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που μετανάστες οδηγούνται στο Νοσοκομείο σε αυτή την κατάσταση.

Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, που ανταποκρίθηκε άμεσα και με επιτυχία στα περιστατικά παρά τον βαρύ φόρτο, έγινε γνωστό ότι προσήλθαν περίπου 35 άτομα στα οποία διαγνώστηκε τροφική δηλητηρίαση στα περισσότερα από αυτά.

Παράλληλα η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έλαβε δείγματα από τις συγκεκριμένες μερίδες προκειμένου να ελεγχθούν και να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Να σημειωθεί ότι το κύριο βάρος της μεταφοράς των ασθενών στο Νοσοκομείο σήκωσαν εθελοντές και αλληλέγγυοι που βρέθηκαν στον καταυλισμό ενώ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων που έχει αναλάβει τη σίτιση στη Σούδα σε συνεργασία με τοπική ιδιωτική εταιρία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top