Τους σχεδιασμούς της Άγκυρας σε Θράκη και Αιγαίο, μετά το δημοψήφισμα, επιχειρεί να ιχνογραφήσει η Αθήνα. Νέο στοιχείο στο παζλ των εξελίξεων είναι το αποτέλεσμα της βαλλιστικής έρευνας, ότι τα όπλα που είχαν βρεθεί σε τζαμί στην Ξάνθη, αποδείχθηκαν καθαρά.

Μεγαλώνουν τα ερωτηματικά για τα όπλα που βρέθηκαν στα τέλη Μαρτίου σε τζαμί στη Θράκη, μετά τη διαπίστωση, χθες, Πέμπτη, από τη βαλλιστική έρευνα της αστυνομίας, ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στη χώρα μας ή σε περιοχή δράσης της Europol. Οι ελληνικές αρχές πλέον διερευνούν ποιος μπορεί να ήταν ο αποδέκτης και τι στόχο είχε.

Η υπόθεση έχει φτάσει μέχρι και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρή, μετά το σήμα από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ότι όπλα σαν το Scorpion 0-22 που βρέθηκε στο τζαμί, διακινούν πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ σε θύλακες τζιχαντιστών.

Η Αθήνα το τελευταίο που θα ήθελε να συμβεί είναι να ξεσπάσει μια εστία αντιπαράθεσης ερντογανικών με γκιουλενιστές σε ελληνικό έδαφος. Και με αρμόδια στελέχη της προσπαθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Θράκη, όπου, όμως, σύμφωνα με έκθεση των γερμανικών υπηρεσιών, δρουν και Τούρκοι κατάσκοποι.

Τις τελευταίες μέρες, τρεις οικογένειες Τούρκων έχουν μπει στην Ελλάδα από τον Έβρο, ζητώντας πολιτικό άσυλο, ενώ ελαφρά αυξημένες είναι οι ροές από το Αιγαίο.

Την επόμενη Τρίτη, θα γίνει δεύτερη δίκη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που εμπλέκονται στην περυσινή απόπειρα πραξικοπήματος και είχαν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο. Πρόκειται για το νέο αίτημα της Άγκυρας, που ζητά ξανά την έκδοσή τους. Και η Αθήνα ανησυχεί, επειδή βλέπει Τούρκους αξιωματούχους να ανεβάζουν ξανά τους τόνους.

 

Tags: