ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ο πατέρας του Δημοσθένη Γούλα: «Ο γιος μου ήταν γενναίος, είμαι περήφανος γι’ αυτόν»

«Φοβόμουν που πήγε στη σχολή Ικάρων και του το είχα πει»

Συγκλονισμένος είναι ο πατέρας του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου, Δημοσθένη Γούλα, που μαζί με άλλους τέσσερις αξιωματικούς άφησαν την τελευταία του πνοή στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας.

«Κανείς δεν το πίεσε να μπει στο στρατό. Στη Β΄ Λυκείου έκανε φροντιστήριο για να δώσει στην Ιατρική, κι επειδή ένας ξάδελφός του δύο χρόνια νωρίτερα είχε πάει στη Σχολή Ικάρων γύρισε και μου είπε ότι αλλάζει δέσμη. Τότε του το είπα κι εγώ “βρε παιδάκι μου τα αεροπλάνα πέφτουν”. Ήταν ανένδοτος, μου είπε ότι θα πάει στα ελικόπτερα. Άλλαξε δέσμη και μέσα σε εννιά μήνες κατάφερε να περάσει με την πρώτη στη Σχολή Ευελπίδων», είπε ο κ. Γιώργος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Μάλιστα όπως τόνισε, ο Δήμος ευνοήθηκε από την τύχη και στην κλήρωση για τα όπλα και πήγε στα ελικόπτερα που τόσο αγαπούσε.

Ο Δημοσθένης Γούλας ήταν έμπειρος, με πολλές ώρες πτήσης στο ενεργητικό του, αλλά όπως λέει ο κ. Γιώργος όπως αποδείχθηκε αυτό δεν έχει σημασία.

«Οι συνθήκες παίζουν ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες, αν το ελικόπτερο δεν ήταν καλά συντηρημένο δεν το ξέρω. Ποιος εγγυάται την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων. Χάθηκαν ικανά στελέχη του στρατού που το ελληνικό κράτος είχε ξοδέψει εκατομμύρια για την εκπαίδευσή τους», είπε.

Ακόμα οι οικογένειες των θυμάτων δεν ξέρουν τίποτα για τις συνθήκες του δυστυχήματος και περιμένουν από τις έρευνες να ρίξουν φως στο τραγικό αυτό δυστύχημα.

«Για να σηκώσεις αυτό το ελικόπτερο πρέπει να είσαι πολύ γενναίος. Εγώ δεν έχω τέτοιο θάρρος. Ο γιος μου υπηρέτησε μέχρι τώρα τον ελληνικό στρατό και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτόν», τόνισε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top