ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Κούρεμα χρέους 90% σε φτωχό ζευγάρι στην Κρήτη

Το Δικαστήριο Χανίων δικαίωσε τον χρεωμένο σύζυγο

ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Κούρεμα χρέους 90% σε φτωχό ζευγάρι στην Κρήτη

Το Δικαστήριο των Χανίων δικαίωσε τον χρεωμένο σύζυγο, ο οποίος ξέφυγε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, από την πίεση της μοναδικής πιστώτριας Τράπεζας.

Η Τράπεζα, στο Δικαστήριο, προσπάθησε να προβάλει ως μη νόμιμη την αίτηση του δανειολήπτη, ζητώντας την απόρριψή της «περί δόλιας προέλευσης» του αιτούντος σε αδυναμία πληρωμής.

Ο εν λόγω καταναλωτής είναι ηλικίας 51 ετών, έγγαμος, χωρίς παιδιά και οικοδόμος στο επάγγελμα. Η οφειλή του δανειολήπτη ανερχόταν συνολικά στο ποσό των 26.313 ευρώ, σε μία και μοναδική τράπεζα.

Περιουσιακά στοιχεία δεν διαθέτει ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η σύζυγός του. Το ζευγάρι διαμένει σε ενοικιαζόμενη κατοικία. Ο άντρας εργάζεται περιστασιακά σε οικοδομικές εργασίες, ενώ η σύζυγός του εποχιακά, σε επισιτιστικό επάγγελμα.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο δανειολήπτης τυγχάνει να είναι μέλος της, χειρίστηκε το θέμα στην εξωδικαστική διαδικασία, καταθέτοντας αίτηση με σχέδιο στην ίδια την Τράπεζα, με αίτημα να γίνει αποδεχτό και σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα του δανειολήπτη. Το σχέδιο αυτό, όμως, δεν έγινε δεκτό από την Τράπεζα.

Στη συνέχεια, αφού η Ένωση βεβαίωσε την αποτυχία επίτευξης της εξωδικαστικής διαδικασίας, ο δανειολήπτης, ακολουθώντας τη συμβουλευτική αλλά και τη νομική στήριξη συνεργαζόμενου με την Ένωση δικηγόρου, κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, ως επόμενο νομοθετημένο βήμα του ν. 3869/2010, του γνωστού ως «νόμου Κατσέλη».

Επί των παραπάνω αναφερομένων, το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε να ρυθμίσει τα χρέη του δανειολήπτη, με σκοπό την απαλλαγή του κατά 90%, αφού τηρηθούν οι όροι της ρύθμισης.

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. 2017 / 2017, απόφαση το Ειρηνοδικείο Χανίων, αποφάσισε:

• Ρύθμιση των χρεών του δανειολήπτη, με μηνιαίες καταβολές, επί μια τριετία, ποσού 54 ευρώ. Σε σύνολο, θα καταβάλει 54Χ 36 =1.944 ευρώ

• «Κούρεμα» του χρέους (υπόλοιπα των απαιτήσεων), κατά 90% που δεν καλύφθηκαν από τις ποιο πάνω ρυθμίσεις, ποσού 23.181,40 ευρώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top