Υγεία, ο μεγάλος "ασθενής"- Χωρίς αξονικό τομογράφο το Σισμανόγλειο

Εκτός λειτουργίας και τα δυο μηχανήματα

Χωρίς αξονικό τομογράφο έχει απομείνει ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, το Σισμανόγλειο. Οι ασθενείς αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Αμαλία Φλέμινγκ για να εξεταστούν, με όποια προβλήματα συναντούν και εκεί. Όπως θα δείτε στην αυτοψία του Star, τα προβλήματα με τις βλάβες στον αξονικό τομογράφο είναι συνεχόμενα.

Οι εικόνες που θα δείτε στο βίντεο δεν προέρχονται από το ακτινολογικό τμήμα ενός νοσοκομείου τριτοκοσμικής χώρας, αλλά από ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας μας. Είναι ο χαλασμένος αξονικός τομογράφος στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, ο οποίος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, εδώ και πολλές ημέρες, εξαιτίας μιας χαλασμένης λυχνίας.

Ο αξονικός τομογράφος έχει ανοιχθεί, φαίνονται τα εσωτερικά του τμήματα και απλά περιμένει τον τεχνικό για να τον επισκευάσει και να αρχίσει να λειτουργεί.

Ο διοικητής του νοσοκομείου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ξεπεράσει την γνωστή Ελληνική γραφειοκρατία, καθώς για να παραγγελθεί η λυχνία πρέπει πρώτα να πάρουν προσφορές, να εξεταστούν, να ληφθεί η τελική απόφαση για να αγοραστεί η λυχνία, να τοποθετηθεί στον αξονικό τομογράφο, να γίνουν οι δοκιμές και, αν όλα πάνε καλά, να λειτουργήσει ένα προβληματικό μηχάνημα που είναι σε λειτουργία από το 1997.

Πήγαμε και στον δεύτερο αξονικό τομογράφο, που και αυτός είναι εκτός λειτουργίας. Θυμίζει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, παρά εξεταστήριο. Και όλα αυτά, τη στιγμή που οι ασθενείς κινδυνεύουν. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι γιατροί αδυνατούν να αντιμετωπίσουν σωστά τον ασθενή που, από το Σισμανόγλειο, καταλήγει στο Αμαλία Φλέμινγκ, όπου πρόσφατα διορθώθηκε ο εκτυπωτής του αξονικού τομογράφου.

Η αλήθεια είναι ότι οι αξονικοί τομογράφοι έχουν μεγάλη ηλικία και θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος να αντικατασταθούν, καθώς τα βιβλία βλαβών έχουν γεμίσει με το ανάλογο κόστος όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top