ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Εταιρίες βάζουν πολίτες που δεν έχουν λεφτά για τα κοινόχρηστα να καθαρίζουν τις πολυκατοικίες

Φασίνα μέχρι να εξοφλήσουν το χρέος τους

Πρωτοφανείς καταστάσεις βιώνουν συμπολίτες μας που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τα κοινόχρηστα. Οι εταιρίες τους προτείνουν να καθαρίζουν τις σκάλες της πολυκατοικίας μέχρι να εξοφλήσουν. 

Αναλυτικότερα...

Τη λύση απέναντι σε όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν τα μηνιαία κοινόχρηστα του διαμερίσματός τους βρήκε μια εταιρία που αναλαμβάνει την διαχείριση πολυκατοικιών στο κέντρο της Αθήνας. Τι κάνει; Τους βάζει να καθαρίζουν την πολυκατοικία μέχρι να εξοφλήσουν το χρέος τους.

Συνήθως κόβεται και ένα εργόσημο για να υπάρχει μια επίφαση νομιμότητας στην όλη διαδικασία, έτσι ώστε και οι εταιρίες να αποφεύγουν τα δικαστικά έξοδα. Με αυτό τον τρόπο ο οφειλέτης αποφεύγει τον πλειστηριασμό,  η εταιρία καλύπτει  εν μέρει τα έξοδά της και το κράτος κερδίζει από το εργόσημο.

Ο νομοθέτης έχει δώσει τη δυνατότητα να μπορεί ο διαχειριστής μετά από απόφαση της Γενική Συνέλευσης του κτιρίου να προχωράει άμεσα σε δικαστικές ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της  πολυκατοικίας . Δηλαδή σε  διαταγές πληρωμής, αγωγές ακόμη και πλειστηριασμούς.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top