Στο Άβατο του Εξαρχιστάν-Τα περιπολικά δεν το πλησιάζουν ούτε για καταγραφή τροχαίου!

Ακούστε το τηλεφώνημα του Star στο 100-Ο αστυνομικός ζητά από τον «πολίτη» να βγει από τα Εξάρχεια! - Πρώτη ανάρτηση 17-02-2017 21:02

Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 100, στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, το Star κατέρριψε όλη την ρητορική της κυβέρνησης,  ότι δήθεν δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια. Στο αποκαλυπτικό  ρεπορτάζ του Βάϊου Σύρρου θα ακούσετε ξεκάθαρα τον αστυνομικό να ζητάει από τον πολίτη να βγει από το λεγόμενο Εξαρχιστάν, ώστε να μπορέσει να γίνει με ασφάλεια η συνάντηση του με το περιπολικό.

ANAΛΥΤΙΚΑ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ:

-Ορίστε το 100 (αστυνομικός)

-Γεια σας. Για μια σύγκρουση τηλεφωνώ. Έχω τρακάρει Σπύρου Τρικούπη και Στουρνάρι στο φανάρι, στην πλατεία στα Εξάρχεια» (πολίτης)

-Στην πλατεία των Εξαρχείων είστε;

Αυτό που μόλις διαβάσατε, είναι η αρχή μιας κλασικής τηλεφωνικής επικοινωνίας ενός πολίτη με το κέντρο της Άμεσης Δράσης.Τράκαρε το αυτοκίνητό του και ζητάει τη βοήθεια της Τροχαίας για να καταγράψει το περιστατικό.Το πρόβλημα όμως είναι ότι η σύγκρουση έγινε μέσα στα Εξάρχεια και μάλιστα ακριβώς δίπλα στην Πλατεία. Κάπου εδώ αρχίζουν και τα προβλήματα καθώς η περιοχή των Εξαρχείων εξακολουθεί να είναι  άβατο για τα περιπολικά της αστυνομίας, είτε το παραδέχεται ο αρμόδιος  υπουργός, είτε όχι.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ:

-Μπορείτε να βγείτε κάπου αλλού με τον κύριο γιατί εκεί πέρα δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε!!!

-Τι πρέπει να κάνω εγώ τώρα;

-Ένα κινητό να μου δώσετε λίγο, δικό σας.

-Θα σας καλέσει το ίδιο το περιπολικό αν είναι να σας πει που να βγείτε,  εντάξει; Εγώ απλά ενημέρωσα.

-Να το μετακινήσω το αυτοκίνητο;

-Όχι, όχι θα σας πουν από το περιπολικό εάν θα το μετακινήσετε ή όχι.

Αυτή η στιχομυθία δυστυχώς επαναλαμβάνεται μονότονα  μέρα και νύχτα  όταν ένας απλός πολίτης ζητήσει την βοήθεια της αστυνομίας για τα απλά καθημερινά, όπως είναι  για παράδειγμα μια κλοπή ή ένα τροχαίο ατύχημα στα Εξάρχεια.

Οι πολίτες καλούνται να βγουν από τα σύνορα του Εξαρχιστάν και να περιμένουν το περιπολικό σε κάποιον κεντρικό δρόμο, στην λεωφόρο Αλεξάνδρας για παράδειγμα, ή στην Πατησίων όπου υπάρχει περισσότερη ασφάλεια.Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Θα ήταν τουλάχιστον ανέντιμο από πλευράς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να επιβληθούν τυχών κυρώσεις στον αστυνομικό που συμμετείχε ένα αγνεία του στο ρεπορτάζ. Για ένα και μόνο λόγο. Όποιος αστυνομικός και να σήκωνε το τηλέφωνο θα μας έδινε ακριβώς την ίδια απάντηση περιγράφοντας έμμεσα ή άμεσα το Άβατο των Εξαρχείων.Αυτό άλλωστε το γνωρίζουν καλύτερα από όλους, όσοι πολίτες κάποια στιγμή χρειάστηκαν την βοήθεια της αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top