ΑΥΤΟΨΙΑ STAR στα hot spots - Ξεριζωμένοι στην τύχη τους!

Σε Ελληνικό, Σχιστό και Ελαιώνα η κάμερα του Star

Η επίσκεψη του Γιάννη Μουζάλα μέσα στο χώρο του Ελληνικού όπου ζουν οι πρόσφυγες δεν επετράπη να καταγραφεί από τις κάμερες. Το Star, όμως, μπήκε μόλις αναχώρησε ο υπουργός και έκανε αυτοψία στο χώρο. Στη συνέχεια, οι ρεπόρτερ μας κατέγραψαν εικόνες και από τις υπόλοιπες δομές της Αττικής. Τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα.

Είναι οι αυτοσχέδιες σκηνές που έχουν στήσει στο Ελληνικό οι 500 πρόσφυγες που στεγάζονται στο κτήριο των αφίξεων. Σεντόνια, χαλιά και... σκουπίδια βρίσκονται σε πρώτο πλάνο!

"Δεν έχουμε γιατρούς, έχουμε προβλήματα, δεν σέβονται τα δικαιώματά μας" παραπονιούνται οι πρόσφυγες.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, επειδή δεν υπάρχουν νεροχύτες, οι γυναίκες αναγκάζονται να πλένουν τα πιάτα αλλά και τα...ρούχα τους στις ντουζιέρες! Εκεί δηλαδή που κάνουν μπάνιο...

Οι συνθήκες στην κλειστή δομή του ελληνικού δεν είναι καλές. Μπροστά από την τουαλέτα έχουν πετάξει ρούχα, αλλά και κουβέρτες για να μαζεύουν τα λιμνάζοντα νερά. Και μέσα η κατάσταση είναι τραγική.

Όπως καταλαβαίνετε, οι κακές συνθήκες δεν βρίσκονται στη φαντασία των...δημοσιογράφων, αλλά είναι η πραγματικότητα για 1.600 ανθρώπους!

 

Κακό φαγητό και στον Ελαιώνα

 

Η 40χρονη Μαλαχάτ φεύγει κάθε πρωί από τη δομή του Ελαιώνα. Πάει να ψωνίσει φρούτα για τα 3 κοριτσάκια της, αφού το φαγητό -όπως λέει- δεν είναι υγιεινό για μικρά παιδιά!

«Και το νερό που πίνουμε δεν είναι καλό. Ο γιατρός μας λέει ότι δεν είναι σαν το μεταλλικό νερό" λένε οι πρόσφυγες.

Με το συνεργείο του Star, επισκεφτήκαμε και το Σχιστό. Εκεί η κατάσταση ήταν καλύτερη. Το παράπονο όμως όλων των προσφύγων εκφράζει η Μάισα: «το φαγητό δεν είναι καλό, αλλά τουλάχιστον έχει μπάνιο και χώρο στο δωμάτιο»

Όπως μας είπαν οι περισσότεροι πρόσφυγες, οι συνθήκες διαβίωσης στο hot spot του Σχιστού, είναι σαφώς καλύτερες από τους υπόλοιπους καταυλισμούς της Ελλάδος.

Όπως μας είπαν οι πρόσφυγες, θα προτιμούσαν να τους δίνουν χρήματα οι αρχές για να αγοράζουν οι ίδιοι τρόφιμα, παρά να σιτίζονται από τις δομές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top