Καταγγελία ΚΟΛΑΦΟΣ από πρώην Πρόεδρο Εφετών για τις άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο του Ρίου

Περιγράφει εννέα μέρες ΚΟΛΑΣΗΣ και επικρίνει τον Παύλο Πολάκη

Τις εικόνες ντροπής στο ΕΣΥ με τις κατσαρίδες, ο Παύλος Πολάκης τις χαρακτήρισε σκηνοθετημένες. Το ίδιο έκανε και για τις μαξιλαροθήκες που είναι είδος προς εξαφάνιση στα δημόσια νοσοκομεία.

Αν ακούσει όμως μια καταγγελία από έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να προστατεύει τα δικαιώματα των Πολίτων ως περιφερειακός συμπαραστάτης, άραγε τι θα απαντήσει;

(Ο Γ. Φαλτσέτος)

Ο Γιώργος Φαλτσέτος, επίτιμος πρόεδρος εφετών και νυν περιφερειακός συμπαραστάτης του πολίτη, νοσηλεύτηκε μετά τα Χριστούγεννα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου με πνευμονία και περιγραφεί τι βίωσε τις εννέα μέρες στο νοσοκομείο!

«Είχα ένα μαξιλάρι, μέσα σε μια νάιλον σακούλα, χωρίς μαξιλαροθήκη. Ένα σεντόνι, το οποίο γλίστραγε στο μουσαμά του κρεβατιού και γινόταν κουβάρι. Μια κουβέρτα λιωμένη. Και το χειρότερο το κρεβάτι... Αυτό δεν ήταν κρεβάτι για νοσοκομείο, ήταν ένα κρεβάτι για πέταμα», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Star.

Κι αν κάποιος σκεφτεί πως ένας πρώην δικαστικός λειτουργός, ίσως ήταν πιο τυχερός από έναν απλό πολίτη, ακουστέ τι του συνέβη από τη στιγμή που διαγνώστηκε με πνευμονία.

«Έμεινα στα εξωτερικά ιατρεία πάνω σε ένα φορείο μια ολόκληρη μέρα. Νύχτα και μέρα, ώσπου να βρεθεί κρεβάτι. Το φαγητό ήταν ίδιο. Πανομοιότυπο. Απαράλλακτο επί εννέα μέρες, μεσημέρι - βραδύ. Μια σούπα με κοφτό μακαρονάκι. Ένα πράμα άνοστο και άγευστο», είπε.

Ο Γιώργος Φαλτσέτος φεύγοντας από το νοσοκομείο έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υγείας με ειδική αναφορά στον Παύλο Πολάκη.

«Να μην θυμώνει για το δημοσίευμα του Guardian  ή για τις διαμαρτυρίες και τις κριτικές γιατί ο θυμός των νοσηλευόμενων κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι μεγαλύτερος από το θυμό το δικό του. Και ο θυμός των πολίτων θα ξεσπάσει», τόνισε.

Το Star επικοινώνησε με το διοικητή του νοσοκομείου του Ρίου, ο οποίος μας ενημέρωσε πως ερευνά την καταγγελία του κ. Φαλτσέτου και σήμερα θα εκδώσει ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top