ΜΠΛΟΚΟ διαμαρτυρίας στη Συγγρού από τους εργαζόμενους του Athens Ledra- Tι λένε στο Star

Έκλεισαν συμβολικά δύο από τις τέσσερις λωρίδες

Εκατοντάδες εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra, σωματεία  και επιτροπές συμπαράστασης έστησαν μπλόκο στην μέση της λεωφόρου Συγγρού, με εξοπλισμό του ξενοδοχείου. Για ένα δίωρο, έκλεισαν συμβολικά το μεσημέρι τις δυο από τις τέσσερις λωρίδες και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου συνάντησαν την υπουργό.

Στις 12 το μεσημέρι, το ρεύμα της Λεωφόρου Συγγρού πρoς Αθήνα γέμισε καρότσια καθαριότητος, τραπέζια, κρεβάτια και μηχανήματα του ξενοδοχείου Athens Ledra. Έντεκα μήνες απλήρωτοι και εννέα μήνες σε επίσχεση εργασίας, οι εργαζόμενοι  έχουν φτάσει στα όρια τους...

O Aνδρέας Ζήσης, εργαζόμενος στο ξενοδοχείο, μίλησε στην κάμερα του Star: «Αυτή τη στιγμή, οι οικογένειες των εργαζομένων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τις καθημερινές, στις βασικές. Νοίκια απλήρωτα, λογαριασμοί απλήρωτοι, δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, φροντιστήρια που δeν μπορούν να πληρωθούν».

O πρόεδρος των εργαζομένων του ξενοδοχείου, Μπάμπης Ντότσικας, εξήγησε ότι «κάνουμε ένα συμβολικό οδόφραγμα, το οδόφραγμα Ledra, απέναντι στην κοροϊδία της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που μας λέει όλους αυτούς τους μήνες  ότι θα πληρωθούμε, ότι θα πουληθεί το ξενοδοχείο, ότι θα έχουμε δουλειά, και μετά από 11 μήνες, βλέπετε ένα ξενοδοχείο κλειστό, απλήρωτους εργαζόμενους με πάρα πολλά προβλήματα».

Έκπληκτοι οι περαστικοί οδηγοί έβλεπαν το ασυνήθιστο οδόφραγμα και τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου να  διαδηλώνουν στο δρόμο. Η κίνηση των αυτοκίνητων γινόταν με δυσκολία και μόνο  σε δυο από τις τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας. Η τροχαία είχε κλείσει τις άλλες δυο για να μην σημειωθεί ατύχημα. Ακολουθήσε πορεία προς το υπουργείο εργασίας, η οποία πέρασε μπροστά από την Βουλή. 

Οι  τρεις άκαρπες απόπειρες πλειστηριασμού του ξενοδοχείου έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε απελπισία. Μετά την συνάντηση των εκπροσώπων τους και εργαζομένων στον επισιτισμό με την Υπουργό εργασίας, ανακοίνωσαν ότι "όσον αφορά το Ledra, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, που να είναι θετική πρoς το άνοιγμα του ξενοδοχείου και στο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι".

O Γιώργος Στεφανίδης, αντιπρόεδρος Συνδικάτου Επισιτισμού, υποστηρίζει ότι «το επίδομα ανεργίας είναι 360 ευρώ. Δεν έχει καταβληθεί σε χιλιάδες εργαζόμενους εποχικούς στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό ακόμα».

Οι εργαζόμενοι αποχωρήσαν από το υπουργείο λέγοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top