ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR: ΤΡΕΛΑ με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς!

Συμβολαιογράφοι ξεσπούν στην κάμερα του Star

Η κυβέρνηση προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς τη ρύθμιση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό το πώς και το εάν θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία. Συμβολαιογράφοι που έγιναν στόχοι επιθέσεων στα ειρηνοδικεία μιλούν στο Star και την Κατερίνα Τσαμούρη. 

H κυρία Αθηνά Καραμανλή βρισκόταν στα επεισόδια στο ειρηνοδικείο Αθηνών, χθες, Τετάρτη.

Όπως λέει η ίδια, έχει οικογένεια και το μόνο που θέλει είναι να κάνει τη δουλειά της ώστε να έχει οικονομικούς πόρους. «Είναι άδικο να μας φέρονται έτσι, τη δουλειά μας κάνουμε, εκτελούμε δικαστικές αποφάσεις! Δεν παίρνουμε το σπίτι κανενός!»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Αθηνά βρίσκεται στο στόχαστρο. Στο ειρηνοδικείο του Χαλανδρίου, μέλη συλλόγων κατά των πλειστηριασμών την έβριζαν και της επιτέθηκαν, όπως λέει, τραβώντας της ακόμα και τα χαρτιά από τα χέρια! 

Χθες, όμως, ένταση υπήρξε και στο ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης. Η κυρία Ιωάννα Μπηλίτση ήταν ανάμεσα σε εκείνους που δέχθηκαν επιθέσεις. "Μπούκαραν μέσα κι άρχισαν να με βρίζουν. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Δεν γίνεται να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς! Σεβόμαστε την 1η κατοικία" είπε και συνέχισε: "μου φώναζαν ότι θα μου κάψουν το σπίτι αν κάνω ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς".

Όταν τεθούν σε εφαρμογή οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ο ενδιαφερόμενος δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει σε γραφείο συμβολαιογράφου για να προχωρά η διαδικασία, θα μπορεί απλώς να μπαίνει στη διαδικτυακή πλατφόρμα. 

Αυτό πάντως που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι πώς θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία στην περίπτωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top