ΓΡΙΠΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ στην Ελλάδα – 7 νεκροί σε 7 μέρες!

Δεκάδες άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας!

Δεν μας έφταναν οι τέσσερις νεκροί από το κρύο, έχουμε και επτά νεκρούς μέσα σε μία μόλις εβδομάδα από την γρίπη που "θερίζει" τη χώρα μας !

Όπως είπε η δημοσιογράφος του Star Μαριάννα Τζανετάτου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και στην Μάρα Ζαχαρέα, «μόλις την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης τύπου Α, ενώ από τον Οκτώβριο ο αριθμός των θυμάτων είναι οκτώ».

Πιο συγκεκριμένα, επτά άνδρες και μία γυναίκα από 58 έως 86 χρόνων έχασαν τη ζωή τους. Άνηκαν όλοι σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται βέβαια εμβολιασμός. Ωστόσο, μόλις δύο από τους οκτώ είχαν κάνει το εμβόλιο.

Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική φάση και οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση της θνησιμότητας και στο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα μας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνολικά έχουν καταγραφεί 39 σοβαρά κρούσματα γρίπης, με νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ανάμεσά τους και ένα παιδί τριών ετών, ενώ σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται κορύφωση της γρίπης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top