ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ στο λιμάνι του Ηρακλείου - ΕΝΤΑΣΗ μεταξύ αγροτών και ναυτεργατών-Τι δήλωσαν στο star.gr

Εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ

Στιγμές έντασης επικράτησαν γύρω στις έξι το απόγευμα της Παρασκεύης στο λιμάνι του Ηρακλείου ανάμεσα σε αγρότες και ναυτεργάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο λιμενάρχης Ηρακλείου.

Oι αγρότες, είχαν κατασκηνώσει απο  νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι, ζητώντας πάση θυσία να φορτώσει το πλοίο ασφαλείας με τα προϊόντα τους, ώστε να αποπλεύσει για Πειραιά.

Αντίθετη ωστόσο άποψη είχαν οι ναυτεργάτες, οι οποίοι δήλωσαν πως δεν μπορούν να σπάσουν την απεργία.

Η μια κουβέντα έφερε την άλλη, η κατάσταση ξέφυγε και τα αίματα άναψαν μεταξύ αγροτών και ναυτεργατών.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η σελίδα cretapost.gr, ομάδα αγροτών πέταξε φωτοβολίδες στο σημείο,όπου βρίσκονταν οι ναυτεργάτες.

Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου στο star.gr: Μας πέταξαν νερά και μας έβρισαν!

Όπως δήλωσε στο star.gr, ο Γιώργος Μπιστηράκης, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου, «η ένταση ξεκίνησε όταν βγήκαν ναυτεργάτες από το  πλοίο, και πέταξαν νερό στους αγρότες που περιμένουν με αγωνία να φορτώσουν τις νταλίκες τους στο καράβι».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αγρότες και ναυτεργάτες παραλίγο να πλακωθούν στο ξύλο.

Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν, αφού όμως πρώτα εξαγριωμένοι αγρότες έβαλαν φωτιά στα εκδοτήρια.

Τα χειρότερα απεφεύχθησαν όταν σαν «Σολομώντειος λύση», το καράβι του λιμανιού άραξε αρόδο.

Αγρότες που μίλησαν στο star.gr εξέφρασαν την απογοήτευση τους για την κατάσταση που επικρατεί.

«Ρημαχτήκαμε… Τα προϊόντα μας θα σαπίσουν. Η οικονομική κρίση, και οι φόροι μας έχουν ήδη λυγίσει. Αν δεν φύγουν άμεσα τα προϊόντα μας και δεν σταματήσει η απεργία, αυτό θα είναι η ταφόπλακα μας » είπαν, την ώρα που παραταγμένα φορτηγά γεμάτα με φρούτα και λαχανικά, περιμένουν στο λιμάνι.

Αίτημα για κήρυξη της Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εν τω μεταξύ, με επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσιος Καλαντζάκης στον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Αν. Ιωάννου ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος Ιεράπετρας, αλλά και η Κρήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως αναφέρει: «Όπως γνωρίζετε η παρατεταμένη απεργία της ΠΝΟ πλήττει ανεπανόρθωτα την Κρήτη και πολλούς Δήμους της μεταξύ των οποίων και την Ιεράπετρα, επιφέροντας τεράστια οικονομική καταστροφή σε πολλούς κλάδους.

Τα πλήγματα που έχουν δημιουργηθεί στον αγροτικό τομέα και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες είναι ανεπανόρθωτα με τον αγροτικό κόσμο να βρίσκεται πλέον σε απόγνωση, αφού βλέπει τις καλλιέργειές του να καταστρέφονται και τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα να μένουν εγκλωβισμένα και αδιάθετα, οδηγώντας τον σε ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή.

Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και την τεράστια καταστροφή που έχουν υποστεί χιλιάδες αγρότες της Ιεράπετρας και του νησιού μας, λόγω της αδυναμίας σε επίπεδο κράτους να εφαρμόσει τον προβλεπόμενο νόμο,  αιτούμαστε την κήρυξη του νησιού και του Δήμου Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την άμεση δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για την μεταφορά των αγροτικών μας προϊόντων.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να επιλυθεί ένα ζήτημα που πλήττει το νησί μας ανεπανόρθωτα»  καταλήγει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αιτούμενος την υλοποίηση άμεσων ενεργειών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Κρήτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top