Αντιτρομοκρατική: 14 συλλήψεις για χρηματοδότηση του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου

Ο Γιαγτζόγλου είχε βάλει τη βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο - Πρώτη ανάρτηση: 08-05-2018 13:57

Μια γιγαντιαία επιχείρηση πραγματοποίησε την Τρίτη η Αντιτρομοκρατική σε όλη την Αττική, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν 14 άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες).

Οι συγκεκριμένοι κατέθεταν χρήματα σε λογαριασμό, που όπως όλα δείχνουν ανήκε στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος είχε βάλει τη βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο. 

Οι αξιωματικοί που είχαν αναλάβει τις έρευνες εντόπισαν έναν τραπεζικό του λογαριασμό, όπου οι συλληφθέντες έβαζαν χρήματα από ληστείες για την ενίσχυση του λεγόμενου… «επαναστατικού ταμείου».

Σύμφωνα με τις αρχές, οι χρηματοδότες είναι συγγενείς ή φίλοι ατόμων που βρίσκονται στις φυλακές και κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα.

Κατέθεταν σε λογαριασμό μικροποσά κατ’ εντολή των ανθρώπων που ήταν στις φυλακές. Αυτό το έκαναν γιατί ποινικοί κρατούμενοι (δηλαδή οι συγγενείς τους), τους ζητούσαν να το κάνουν, καθώς οι τρομοκράτες τους έκαναν κάποιες «χάρες», ή διευκολύνσεις.

Είχε ανοίξει λοιπόν ένα «μικρό μαγαζί» μέσα στον Κορυδαλλό από τρομοκράτες προς ποινικούς.

Ο Γιαγτζόλγου χρειαζόταν αυτά τα χρήματα για να πληρώνει κάποια ενοίκια για τα σπίτια που νοίκιαζε, είτε για να αγοράζει υλικά για κατασκευή βομβών.

Υπό άκρα μυστικότητα η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνα για αρκετούς μήνες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top