"Αδειάζουν" τον αγγειοχειρουργό οι πραγματογνώμονες: Η Ντιάνα θα μπορούσε να σωθεί, έστω και τελευταία στιγμή

Δεν χρειαζόταν καν αναισθησία για την πάθηση της 36χρονης

"Αδειάζουν" τον αγγειοχειρουργό οι πραγματογνώμονες

«Αδειάζει» η πραγματογνωμοσύνη του αναισθησιολόγου τον 38χρονο αγγειοχειρουργό στο Ιπποκράτειο, στα χέρια του οποίου ξεψύχησε η 36χρονη Ντιάνα, η μεσίτρια και μητέρα 3 παιδιών. Στο ίδιο κλίμα και η διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου, που έδωσε κατάθεση.

Η 36χρονη, όπως λένε τα νέα στοιχεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, θα μπορούσε να έχει σωθεί, αν ο αγγειοχειρουργός ζητούσε βοήθεια από τους αναισθησιολόγους και δεν δρούσε όπως έδρασε, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο.

Την ιατρική πραγματογνωμοσύνη υπογράφει αναισθησιολόγος που αναφέρει ότι τα φάρμακα που έδωσε ο γιατρός στο θύμα έχουν ως ανεπιθύμητη ενέργεια την κατασταλτική δράση στην αναπνευστική λειτουργία. Αυτή ήταν και η αιτία θανάτου της μεσίτριας. Τονίζεται, επίσης, ότι «η ανάμειξη των εν λόγω φαρμάκων στην ίδια σύριγγα δεν αποτελεί συνήθη πρακτική των αναισθησιολόγων», όπως και το ότι δεν τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που πρέπει να γίνονται, για την αναισθησία.

Ο πραγματογνώμονας αναισθησιολόγος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είναι κάθετος: ακόμα και μετά το «κοκτέιλ» που της χορηγήθηκε, αν ο αγγειοχειρουργός είχε φωνάξει κάποιον αναισθησιολόγο, η γυναίκα θα είχε σωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή!

«Ο θάνατος της ασθενούς θα μπορούσε να αποφευχθεί με την αναγνώριση της άπνοιας, την υποστήριξη της ασθενούς και την άμεση κλήση βοήθειας». Αυτή η φράση είναι γνωστή, όπως λένε άνθρωποι του ιατρικού χώρου, ακόμα και σε φοιτητές ιατρικής, πόσο μάλλον σε έμπειρους γιατρούς.

Η διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος του Ιπποκράτειου διευκρινίζει ότι «μεταξύ της αναπνευστικής καταστολής μέχρι την αναπνευστική – καρδιακή παύση μεσολαβεί ένα ικανό χρονικό διάστημα ώστε να αναταχθεί ο ασθενής». Υπογραμμίζει, επίσης, ότι οι σκληρυντικές ενέσεις για ευρυαγγείες, που ήταν το πρόβλημα της Ντιάνας, είναι μια ιατρική πράξη για την οποία δεν απαιτείται αναισθησία. «Για το λόγο αυτό δεν έχουμε κληθεί οι αναισθησιολόγοι σε τέτοιες πράξεις» επισημαίνει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top