Επτά Έλληνες σε διεθνές κύκλωμα που μετέφερε 2 τόνους κοκαΐνης!

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o Βάϊος Σύρρος

Έντεκα άτομα μεταξύ των οποίων και επτά Έλληνες συνελήφθησαν στη Γαλλία, γιατί προσπάθησαν να περάσουν στην Ευρώπη σχεδόν δύο τόνους κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος Βάϊος Σύρρος «όλα έγιναν στα δυτικά παράλια της Γαλλίας, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από έναν περαστικό στην παραλία, όταν είδε δύο φουσκωτά μισοβυθισμένα και κάποιους να προσπαθούν να φτάσουν στην ακτή. Αμέσως ειδοποίησε το λιμενικό και την αστυνομία. Επί τόπου διασώθηκαν επτά άτομα, τα οποία στη συνέχεια συνελήφθησαν, γιατί διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν τουλάχιστον 1,5 τόνο κοκαΐνης, συσκευασμένο σε 44 δέματα , των οποίων η αξία φτάνει τα 100.000.000 ευρώ! Ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες είναι και τρεις Έλληνες» .

«Αμέσως ειδοποιήθηκε η δίωξη ναρκωτικών, έγινε εκτεταμένη επιχείρηση στην περιοχή και λίγες ώρες αργότερα, εντοπίστηκαν άλλοι 4 Έλληνες, οι οποίοι είχαν βρει κρησφύγετο σε ένα σπίτι σε μια κοντινή περιοχή. Εκεί εντοπίστηκαν άλλα 300 κιλά κοκαΐνης. Οι Γάλλοι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι τα ναρκωτικά ξεκίνησαν από την Λατινική Αμερική και πως με καρτέλ της Αφρικής έφτασαν στην Ευρώπη. Τα στοιχεία των Ελλήνων έχουν σταλεί στις ελληνικές υπηρεσίες, ώστε να διασταυρωθεί αν οι συλληφθέντες έχουν σχέση με διακίνηση ναρκωτικών ή αν πρόκειται για πρόσωπα “καθαρά”», πρόσθεσε ο Βάϊος Σύρρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top