Οι χρυσές δουλειές της συμμορίας των ΡΟΜΑ

Το θησαυροφυλάκιο και η λεία 10 εκατ. ευρώ

Κόβουν την ανάσα και ζαλίζουν το βλέμμα τα πανάκριβα κοσμήματα, τα ρολόγια και τα μετρητά που εντόπισαν οι αστυνομικοί σε μία και μόνο θυρίδα της συμμορίας των ΡΟΜΑ που λήστευε επωνύμους. Η αξία τους ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. 

Τα κλοπιμαία , παρουσιάστηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την αστυνομία. Συγκεκριμένα, ο «θησαυρός» των Ρομά εκτίθεται για δημοσιογράφους στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ΒΑ Αττικής. Η παρουσίαση δεν αφορά στο κοινό, αλλά οι παθόντες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή, κατόπιν ραντεβού, να δουν τα κλοπιμαία.

«Η θυρίδα ήταν στο όνομα της συζύγου ενός από τα αρχηγικά μέλη και μέσα είχε χρυσές λίρες, φύλλα χρυσού και γενικά ό,τι έχει να κάνει με τον χρυσό», δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννα Ροτζιώκου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όπως δήλωσε, μάλιστα, «το παράνομο περιουσιακό όφελος που εκτιμάται ότι αποκόμισε το συγκεκριμένο εγκληματικό δίκτυο ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

«Ψάχνουμε να βρούμε το περιεχόμενο κι άλλων θυρίδων και με ποιο τρόπο διοχετεύονταν τα κλοπιμαία προς την αγορά», συμπλήρωσε η κα Ροτζιώκου.

Τα στελέχη της ασφάλειας, θεωρούν ότι υπάρχουν κι άλλες θυρίδες και καβάτζες, μέσα στις οποίες υπάρχουν μετρητά και κοσμήματα. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων υποστηρίζουν αστυνομικοί από την ασφάλεια Αμαρουσίου που τους εξάρθρωσε, ότι θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια αν εντοπισθούν και αυτά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top